Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehet javítani?

Lehet javítani?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem használtan ramot. Azóta kék halált kap a gépem néha ( memory management) kipróbáltam mindent is amit interneten láttam. Frissitettem a Vid kártyát, futtattam RAM ellenőrző programot, meg ilyenek. Van valami speciális megoldás, a problémára, vagy csak kidobott pénz volt?

2020. júl. 8. 23:05
 1/4 anonim ***** válasza:
55%
elég ritka jelenség,hogy tönkre menne a ram. Inkább más probléma lehet a háttérben. pl. nem kompatibilis az alaplapoddal. bios frissítés megoldhatja. Esetleg rossz slot(ok)ban van. Hibás ram beállítás a bios -ban,stb.
2020. júl. 8. 23:20
 2/4 anonim ***** válasza:
34%
De ha a rám ment tönkre az javítható csak nagyon pepecselős úgyhogy nem hinnèm hogy valaki elválalná
2020. júl. 8. 23:40
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

BIOS frissítés (vagy UEFI) csak akkor ajánlott, ha eltérő órajelű (de az alaplap kompatibilitásán belül elhelyezkedő) vagy esetleg modernebb memória kerülne a gépbe. Egyébként teljesen felesleges, és a problémát sem oldaná meg.

Arra viszont rácáfolnék, hogy a ritkán megy tönkre a RAM. Leggyakoribb meghibásodás az alaplap után a memória szokott lenni.

Ha kékhalálozik a gép akkor ott 80%-ban valami hardver nyűg van a háttérben. Mondjuk azt leírhattad volna hogy milyen memória, mert ha valami DDR2-ről beszélünk akkor gyakorlatilag full zsákbamacska az egész használtan.

2020. júl. 8. 23:52
 4/4 anonim ***** válasza:
BIOS frissítést megpróbálhatod, ártani nem árt. Nekem a régi gépemmel volt olyan hogy XP-n és Win7-en is napi szinten kaptam a kékhalált, még Windows telepítése közben is, aztán a BIOS frissítés megszüntette.
2020. júl. 9. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!