Mi a különbség a Single és a Dual channel kiszerelésű ramok között?
Ha kitben veszed, akkor biztosan működni dual vagy quad channelben (persze ha a procid, alaplapod is támogatja), mert ezek össze vannak válogatva. Ha külön veszed darabonként, akkor ha ugyanaz a modell, valószínűleg működik, de akkor is valószínűleg, ha más modell de megegyeznek a paraméterei, hangsúlyozom valószínűleg, mert egyáltalán nem biztos.
Én épp most bővítettem, 1 modulhoz vettem még egyet, más márka, más modell, de szerencsém volt, működik dual channelben. De ez nem garantált.
Azt megjegyezném, hogy nincs olyan asztali platform ma kereskedelmi forgalomban ami Quad-channel, igen belemegy 4 darab RAM modul, de ettől függetlenül csak Dual-channel lesz. (A single rank és dual rank illetve a topológiák megint más téma, azok terhelésével a memóriavezérlőre.). HEDT/Munkaállomás platformtól kezdődik a Quad, mint az AMD Threadripper, Xeon-W, X szériás Intelek stb...
Illetve a Corsairnél nézni kell a verziószámot is, nem feltétlen elég az a hosszú szám és karaktersorozat (Pl.: CMK16GX4M2B3200C16)
Konkrétan a dual channel memory megduplázza a memória sávszélességet ezáltal gyorsabb az információ áramlás a processzor és a memória között. Régebben is érdemes volt így venni RAM-ot.
Ha nem kit akkor az órajel (MHz) és az időzítés (CL) egyezzen. Ha kit akkor csak berakod és működik. A Kingston HyperX kiteknél előfordulhat, hogy hiába kit mégis különböző chip-ek szerepelnek a RAM-on...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!