Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egér megfagy, nem mozog,...

Egér megfagy, nem mozog, megáll újraindítás, alvó mód után Windows 10 alatt. Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés

Az egérmutató valamilyen oknál fogva nem mozdul, mintha megfagyott volna, ilyenkor semmilyen funkciója nem működik, mintha nem kapna áramot. Bizonyos játékoknál is random meg szokott állni, befagyasztva a játékot. Gigabyte GM-M6900-as (vadonatúj) egér. Más egérrel nem volt ilyen problémám.

Köszönök minden segítséget! :D

2020. júl. 3. 11:49
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Én érvényesíteném a garanciális jogom.
2020. júl. 3. 11:53
 2/8 anonim ***** válasza:
USB-s egér? Nem frissítetted mostanában a Windows-ot? Csak mert nekem is egy hete ugyanilyen problémám volt annyi különbséggel, hogy egyszer nekem nem csak befagyott a gép, hanem kékhalált dobott és abból megtudtam hogy az USB-vel van a gond. Utánanéztem fórumokon, és kiderült hogy már más is találkozott ezzel a hibával. A megoldás az volt, hogy fel kellett raknom egy másik USB-s drivert, mert a frissítésnek köszönhetően a Windows elcseszte a már fent lévőt. Így most nekem működik. Mondjuk ha a te egered zsír új, és a régivel nem csinálta, akkor nálad lehet nem ilyen baj van.
2020. júl. 3. 12:06
 3/8 A kérdező kommentje:

Igen, valószínűleg az egérnek a specialitása ez a meghibásodás. :/ Én személy szerint le is tiltom a Windows Update-t, szóval elméletileg nem frissítheti a Windows-t, többek között ilyenek miatt is tiltottam le. :D

Nem tudom, de mostanában minden indításnál elveszi az egér felett az irányítást, kurzor van, csak nem mozog. Fogalmam sincs, az eddigieknél nem csinálta, ez meg elvileg egy egészen megbízható egér (volt).

2020. júl. 4. 21:10
 4/8 anonim ***** válasza:

Kihúzod-bedugod, akkor se működik ébredés után?

BTW igen rossz ötlet lelőni a WU szörnyet. Annyi a titok, hogy halaszd, ameddig csak engedi, és állítsd maxra, amit engedhet (mondjuk ahhoz Pro kell asszem)! Amikor elülnek az első szívásokkal kapcsolatos hírek, esetleg betéved egy olyan, hogy megoldották, akkor már csak a halasztás leteltét kell megvárnod az új funkciókhoz. A biztonsági frissítések meg haladéktalanul felmennek, és ott nincs galiba.

A driverfrissítős móka már megérhet egy misét, bár szerintem legalább három éve volt ezzel gondom, azóta meg inkább az válik be, hogy eszközkezelőben jobbklikk driverfrissítés, aminek nincs úgy külön, aminek meg saját drivere van, azt nem barmolja el egy frissítés se. Más kérdés, hogy frissen telepített rendszerre semmit nem rakok, míg kézzel fel nem frissítgettem maira, minden kör után külön újraindítva (nyilván a fastboot tiltása a legelső dolgom windowsban is és uefiben is, így előfordul, hogy leállítom este, reggel folytatom, és az egy tényleges újraindításnak számít így fastboot marhaság nélkül).

Ha olyan hardverem lenne, aminél becsusszan olyan, hogy a Windows Update azt látja, hogy a Microsoft-féle driver jobb/frissebb/akármi, mint az általam felrakott legfrissebb gyári, ami elvileg frissíti magát, ha talál új verziót, és csak akkor látnám ezt, amikor eltűnik tálcáról a beállítóikon, vagy ha nincs neki, akkor egyéb anomália, és hibakereséskor Eszközkezelőben az első, amit látok, hogy Microsoft gyártotta X márka driverét, miközben nemrég én raktam fel X márka pont comról, akkor azért a néhányadik ilyen után adnám el a francba hardveraprón, szépen leírva, hogy win 10 emiatt és emiatt felejtős.

2020. júl. 12. 21:29
 5/8 anonim ***** válasza:
5%
Win 10? LOL
2020. aug. 5. 10:02
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha más egér nem csinálja de ezen egér más gépben is ezt csinálja akkor kukázd. Meghibásodott. (esetleg szétszed, tisztogat) Semmi se tart örökké.
2020. aug. 16. 14:37
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem egy régi egérről van szó, még egyszer hangsúlyozom, hogy nem egyfolytában csinálja, hanem csak egy-két alkalommal, amikor bekapcsolom a gépet, utána hibátlanul működik, ez az egyetlen zavaró tényezője.
2020. aug. 18. 12:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Próbáld ki másik gépen is
2020. okt. 7. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!