Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » ASUS ROG STRIX B360 G-GAMING...

ASUS ROG STRIX B360 G-GAMING alaplapon hogyan aktiválható a dual channel mód?

Figyelt kérdés

Corsair Vengeance LPX Black DDR4 2400MHz 16GB Kit (CMK16GX4M2A2400C16) 2x8GB ramokkal mennie kellene Dual Channel módban. De valamiért mégsem megy.

Szólóban ha beleteszek az A1 vagy A2*, A1 és A2* foglalatba Ramot akkor nem bootol,de a bios nem ad hangjelzést hogy ram hiba lenne.

Ugyanezt a két Ramot ha egyesével az B1 vagy B2* , B1 és B2* felállásba beteszem csak akkor bootol.

Az AIDA64 is kiírja hogy Dual Ramok

Nem bootol:

A1 vagy A2*

A1 és A2*

B1 és A1

B2* és A2*

Bootol:

B1 vagy B2*

B1 és B2*

2020. júl. 2. 19:46
 1/8 anonim ***** válasza:

Forrás: [link]

17. Oldal: Az ábra A2 és B2-t mutat, ha két modul van.

Majd alatt szerepel, hogy az ajánlott foglalatok * (csillaggal) vannak jelölve.

2020. júl. 2. 19:51
 2/8 A kérdező kommentje:

Tudom hogy Dualban az A1 és B1 vagy A2* és B2* kell,de úgy nem bootol!!!

Leírtam a kérdésben is

Valami Bios beállítás lehet hogy gátolja??

2020. júl. 2. 21:09
 3/8 anonim ***** válasza:

Elméletileg nincs olyan beállítás, ami gátolhatja.

Esetleg BIOS reset után próbáltad-e már?

Ennek menete: gép kikapcs, táp lenyom/áram ki, gombelem ki egy fél perce, gombelem vissza, áram be és bekapcs.

A BIOS a legfrissebb?

Ha nem akkor innen tudod letölteni a legfrissebbet: [link]

Ha ez sem akkor vagy a processzorba épített memóriavezérlővel van a baj vagy az alaplappal. Esetleg foglalatonként próbáltad már egy darab RAM-mal?

2020. júl. 3. 08:19
 4/8 A kérdező kommentje:

A legfrissebb Bios 1901 van fent

Bios Reset nem használ

Ha figyelmesen végigolvastad a leírást a kérdésemhez akkor láthatod hogy csak B1 vagy B2* vagy B1 és B2* felállásban bootol

A processzor (Intel i5-8600K) leírásában "Max # of Memory Channels 2" szerepel melyszerint ha jól értelmezem támogatja a dual channel módot

2020. júl. 3. 09:58
 5/8 anonim ***** válasza:

Kisebb keresés után is csak ennyit találtam (bár egyikben sem az adott alaplap szerepel):

[link]

[link]

2020. júl. 3. 10:22
 6/8 A kérdező kommentje:
A processzor ki és be az ewgyik írás alapján annyit használ hogy a Bios észleli a processzort,de nem jutotttam előrébb
2020. júl. 4. 10:57
 7/8 anonim ***** válasza:
Akkor sajnos nincs több ötletem. Marad a hibás alaplap vagy a kevésbé kedvező memória elmélet. Hacsak nem válaszol valaki más, aki ugyanilyen alaplappal rendelkezik...
2020. júl. 4. 12:05
 8/8 A kérdező kommentje:

Sajnos az ASUS ügyfelszolg is azt irta vissza emailben hogy vigyem vissza gariztatni.

A röhej hogy előtte egy ASUS PRIME B250M - PLUS alaplap se akart dual módban menni.Ott ugyanez volt csak annyi eltéréssel hogy ott az A channel ment és a B channel nem ment

2020. júl. 5. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!