Bitlocker elfelejtett jelszó, ssd formázás...?
A bitlocker szoftveres szintű titkosítás, újratelepítéskor egyszerűen letörlöd a partíciót, és egy újat létrehozol, és kész.
Egyébként meg nem vagyok benne biztos, hogy érdemes bajlódni az ilyesmi titkosításokkal. Hacsak nem dolgoznak hű, de titkos adatokkal, akkor csak felesleges vesződés, és amint a példa is mutatja, könnyen adatvesztést szenvedhet így a felhasználó. Megvédeni meg nem fogja az adatokat mondjuk egy zsarolóvírustól.
Szia!
A Bit Locker nem a tárolót védi, hanem a rajta lévő partíciót, ami nagyon egyszerűen törölhető, és létrehozható a helyére egy új.
"elfelejtették a jelszót" =8()
Ha nem volt lementve pendrivera v MS fiókba a helyreállítási kód létrehozáskor akkor így jártak, lehet törölni.
Aki nem ért hozzá az inkább NE titkosítson...!
Sok oka lehet.
Nekem pl. minden adat titkos, amit nem osztok meg nyilvánosan. Ez elég jó irányelv ahhoz, hogy titkosítsam a diszkeket - természetesen helyreállító kódot nem tárolok sehol, én magam sem tudnám visszaállítani. Mentésben (titkosítva az is, persze) megvan minden, ami fontos..
Ha lenyúlják a gépedet, akkor ugyan van veszteséged (a hardver ára), de legalább az adataidat nem tudják felhasználni (elképzelése sincs sokaknak arról, mire jók az ő "értéktelen" adatai).
Ha eladod a gépet/diszket, nem kell bajlódni a törléssel, az a vevő dolga lesz (mást úgysem nagyon tehet).
Ha pl. újságíró vagy, és bármi miatt a hatóság lefoglalja a gépedet, az aktív közreműködésed nélkül nem tudnak mondvacsinált bizonyítékokat "előásni/állítani" a diszken. Ez nálunk annyira nem jellemző (de itt is megpróbálják a könnyebb utat, nyilván), de van a világnak kevésbé boldogabb fele is.
De magát a diszket újratelepítéskor törölve használatod ettől függetlenül, szóval nincs problémád, mert nem kell, ami rajta van.
"Ha lenyúlják a gépedet"
Nekem asztali gépem van, szóval azt max akkor nyúlják le, ha betörnek. De egy ócska panelházban nem hiszem, hogy célpont lenne a lakás.
"elképzelése sincs sokaknak arról, mire jók az ő "értéktelen" adatai"
Erre kíváncsi lennék. Jelszavakat nem tárolok sehol, a pár hobbi programozó projektem mind open-source, szóval amúgy is nyilvános, a családi képekkel meg nem sokat tudnak kezdeni.
"Ha eladod a gépet/diszket, nem kell bajlódni a törléssel"
Én speciel sosem adtam el a régi diszkeket, mert élettartamukig használtam őket. Gépek is olyanok, hogy mire lecserélem, már semmit nem érnek, kár vesződni az eladással. Minimum 5 évig használok egy gépet!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!