I7 10700K CPU mellé milyen LGA 1200 alaplapot ajánlanátok?
Mindenképp K-t vennék, mert ha esetleg elromlik a VGA vagy egyéb, akkor is legyen hova dugnom a monitor kábelt.
Eddig Asus-t használtam, de nyitott vagyok más márkára is, amik megbízhatóak.
Mióta márka alapján veszünk alaplapot?
Sokkal fontosabb milyen VRM van rajta.
Amúgy kerettől függ, nyilván ASUS PRIME Z490-A már jó választás de 90K körül van.
MAG Z490 TOMAHAWK kicsit olcsóbban hasonló szint.
Ez alatt MSI Z490-A PRO ami hasonlóan jó VRM-el rendelkezik, részemről kb. minimum ha komolyabb OC a cél.
Ahogy nézem a Pro4 és társai meg nagyon túl vannak árazva és pocsék vételek, szóval a MSI Z490-A PRO már bőven jó és már használható is.
1. igazából 15+ éve csak Asus dolgokat használok ha PC-ről van szó, Eddig soha semmivel nem volt gondom, szimplán csak ezért említettem meg az Asus-t mint márkát. Én ilyen klasszikus ember vagyok, hogy ami bevált azt nem cserélem le :D
Igen a keretet kifelejtettem, CPU és alaplap együtt 200 ezer, esetleg egy kicsivel több.
A processzor ugye 140 ezer körül megvehető már, így marad 60 ezer (vagy valamivel több) a lapra.
Ahogy néztem az MSI Z490-A PRO ami beleférne az árba, utána a többi már nagyon elhúz a kerettől.
Soha nem volt dolgom az MSI-vel, megbízható gyártó?
OC nem nagyon lenne, vagy talán csak minimális (ha valami igényelné) inkább a cél hogy 4-5 évig ne kelljen hozzányúlni a processzorhoz és a laphoz.
Főleg játékra, zeneszerkesztésre, és grafikai illetve videóanyagok feldolgozása lenne használva. Memória van a jelenlegi gépemből 32GB 3000MHz, és VGA is van ami egy RTX 2070 super.
Köszönöm a válaszokat!
Jelenleg ők teszik le a piac legjobb alaplapjait sok tekintetben, nem lesz azzal sem gond.
Z490-A Pro jó választás.(egész korrekt a VRM)
CPU hűtőt amúgy milyet terveztél?
Ha nincs igény komolyabb OC-ra egy LC-CC120 megteszi.(jól szerepel a teszteken, 150W TDP-ig simán hűt szóval kis OC is belefér később)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!