Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » I7 10700K CPU mellé milyen...

I7 10700K CPU mellé milyen LGA 1200 alaplapot ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Mindenképp K-t vennék, mert ha esetleg elromlik a VGA vagy egyéb, akkor is legyen hova dugnom a monitor kábelt.

Eddig Asus-t használtam, de nyitott vagyok más márkára is, amik megbízhatóak.

#LGA 1200 #i7 10700
2020. jún. 26. 18:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mióta márka alapján veszünk alaplapot?

Sokkal fontosabb milyen VRM van rajta.

Amúgy kerettől függ, nyilván ASUS PRIME Z490-A már jó választás de 90K körül van.

MAG Z490 TOMAHAWK kicsit olcsóbban hasonló szint.

Ez alatt MSI Z490-A PRO ami hasonlóan jó VRM-el rendelkezik, részemről kb. minimum ha komolyabb OC a cél.

Ahogy nézem a Pro4 és társai meg nagyon túl vannak árazva és pocsék vételek, szóval a MSI Z490-A PRO már bőven jó és már használható is.

2020. jún. 26. 18:15
 2/5 anonim ***** válasza:
84%
Mindegy csak Z490 legyen, ha szerényebb , átlagos tuning lesz (GIGABYTE Z490M, MSI Z490-A PRO). Extrém tuningra (ASUS ROG Maximus XII Hero, GIGABYTE Z490 AORUS MASTER)
2020. jún. 26. 18:57
 3/5 A kérdező kommentje:

1. igazából 15+ éve csak Asus dolgokat használok ha PC-ről van szó, Eddig soha semmivel nem volt gondom, szimplán csak ezért említettem meg az Asus-t mint márkát. Én ilyen klasszikus ember vagyok, hogy ami bevált azt nem cserélem le :D

Igen a keretet kifelejtettem, CPU és alaplap együtt 200 ezer, esetleg egy kicsivel több.

A processzor ugye 140 ezer körül megvehető már, így marad 60 ezer (vagy valamivel több) a lapra.

Ahogy néztem az MSI Z490-A PRO ami beleférne az árba, utána a többi már nagyon elhúz a kerettől.

Soha nem volt dolgom az MSI-vel, megbízható gyártó?

OC nem nagyon lenne, vagy talán csak minimális (ha valami igényelné) inkább a cél hogy 4-5 évig ne kelljen hozzányúlni a processzorhoz és a laphoz.

Főleg játékra, zeneszerkesztésre, és grafikai illetve videóanyagok feldolgozása lenne használva. Memória van a jelenlegi gépemből 32GB 3000MHz, és VGA is van ami egy RTX 2070 super.

Köszönöm a válaszokat!

2020. jún. 26. 19:55
 4/5 anonim ***** válasza:
75%

Jelenleg ők teszik le a piac legjobb alaplapjait sok tekintetben, nem lesz azzal sem gond.

Z490-A Pro jó választás.(egész korrekt a VRM)

CPU hűtőt amúgy milyet terveztél?

Ha nincs igény komolyabb OC-ra egy LC-CC120 megteszi.(jól szerepel a teszteken, 150W TDP-ig simán hűt szóval kis OC is belefér később)

2020. jún. 26. 19:59
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Asus\Giga\MSI kb egy kategória, a combosabb cuccaik jók, de mindegyik csinál szart is, olcsón. Ha nem tuningolsz akkor akármelyik lap jó lesz amelyik ki tudja szolgálni a procit fogyasztás tekintetében(ez már azért elég meredek, többet fogyaszt mint a 3900x/3950x - ha 5 évig tervezed használni ezzel mindenképp számolj, a procinak kb mindegy, de a lapot nagyon megterheli hosszú távon a nagyobb fogyasztás, tuning nélkül is érdemes olyat venni ami jobb vrm et kapott)
2020. jún. 26. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!