AMD ryzen 5 3600, vagy i5 9400f az erősebb játékokra?
Figyelt kérdés
Userbenchmark oldal szerinte, a 9400f. Videokat is neztem, es altalaban a 9400f de a velemenyetekre is kivancsi vagyok. Nem az ÁRAT kerdezem, hanem a TELJESITMENYT.2020. jún. 26. 00:53
1/7 anonim válasza:
Egy két kivételtől eltekintve nagyon hasonlóan teljesítenek, a 3600 annyiból jobb vétel hogy 6 helyett 12 szálas, illetve hogy van hova fejleszteni, 9400f alaplapjába legfeljebb egy 8c16t procit tudsz rakni, amd t meg ma 16c32t ig tudod fejleszteni(az hogy mennyire reális hogy 3600 alá olyan lapot raksz ami megfelelő lenne egy 3950x nek is megint más kérdés). Egyszálas teljesítményben majdnem teljesen megegyezik ma a két gyártó - nem vennéd észre hogy milyen gép előtt ülsz -, innentől meg csak az a kérdés hogy hány magra van szükséged, illetve hogy tervezed-e fejleszteni.
2/7 anonim válasza:
3600. A Userbenchmark vicc kategória szerintük egy I3 is jobb mint egy Ryzen 7.
#1 Egyébként proci igényes újabb játékokban észreveszed a 6 vs 12 szál különbséget. Ha FPS ben nincs is nagy különbség nem ugyanaz a 2 érzésre. És ez a 8 mág 16 szálas konzolok után csak mégjobban a 3600 javára fog billenni.
3/7 anonim válasza:
#2 nehezen találsz olyan tesztet ahol a 3600 érdemben máshogy teljesítene játékok alatt smt vel mint smt nélkül, olyan játékokban sem amik tudnak több szálat kezelni. A játékok jellemzően nem úgy épülnek fel hogy az smt t ki tudják használni(vagy ha úgy jobban esik, nem úgy épülnek fel hogy az smt re szükség lenne - ez csak egy feladatütemező mindkét gyártónál, a plusz szálnak magonként nincs számítási kapacitása). Előbb lesz kevés a 9400f mint a 3600, ez nem kérdés, de egyik 6 magos sem "jövőbiztos", legfeljebb 2 év és a 6 belépő, 8 mag meg közép szintre csúszik(végre...).
4/7 anonim válasza:
Az első válaszoló nagyon jól megválaszolta a dolgot és a többi előttem szóló is.Ryzenhez lappal együtt könnyebb egy olyan konfigot összeállítani,amibe bele tudsz később sokkal nagyobb procikat is tenni és ez nem is a méregdrága kategória ráadásul. A mag kihasználtság miatt mindenképp 3600.
5/7 anonim válasza:
Lehet rosszul tudom, de gamingre nem tök mindegy, hogy hány mag és hány szál? A legtöbb játék tudtommal 1 magot használ csak sajnos. Gamedev ismerős mondta, én hiszek neki de persze lehet rosszul tudom.
6/7 anonim válasza:
3600 jobb vétel, kb. ugyanazt tudják, de amint több kell mint 6 mag, onnan ryzen agyonveri.
7/7 anonim válasza:
#5-ös válaszoló
Nem tudom Gamedev ismerősöd mikori tudás szerint mondta ezt,eleve nem is lehetne egy magon elosztani annyi teljesítményigényt ,hogy ma már lehessen játszani.4-et eszik a legtöbb játék,6-ot akár a jobbak is +- virtuális szálak,de persze van olyan is ,ami kellően erős GPU-val ki tudja hozni magából a 8 mag közelit...igaz ez optimalizálatlansából is adódik,de a lényeg,hogy minden mag és szál számít!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!