Crosslink kábellel van két otthoni gépünk összekötve, ami internetmegosztást biztosít. Hálózatban szeretnék játszani, ami nem megy. Külön beállítás kérdése volna, vagy más kábel szükséges hozzá? Részletes leírást szeretnék!
A kábel jó. Nem írtad melyik játék, általánosságban annyit tudok mondani, hogy ha ismered a két gép IP címét (a hálózati tulajdonságok körül keresgélj, vagy Start/Futtatás, beírod, hogy cmd .Megjelenik egy fekete ablak, ott azt kell begépelni, hogy
ipconfig
Megjelenik a lista, benne lesz az ipcím pl.192.168.1.3.
Ha indítod a hálózati játékot, szokott lenni lehetőség az ipcím beírására, és akkor könnyebben megtalálják egymást a gépek.
Esetleg ha van tűzfalad, az is akadályozhatja a játékot. (Próbáld meg kikapcsolni, ha úgy megy a játék, akkor az a hibás. Az internetet kapcsold ki, hogy ne támadjanak amíg játszotok.)
Egyrészről talán inkább "Légyszives részletes leírást írjatok." az utasítgatás helyett...
Másrészről, ha megy a netmegosztás, akkor akkor a hálózatos játéknak is mennie kellene, tahát jó lenne, ha részleteznéd a dolgot, melyik játék, hogy próbáltátok, milyen beállításaitok vannak stb.
"Hogyan használjuk számítógépünket" c. kiskönyvet senkinek nincs kedve írnia...
Az 2.hozzászóló sértésein átlépnék,így jobban fogja zavarni:D /nem utasítgattam,ezért írtam,hogy "szeretnék"/
A quake 3 -at próbáltam utoljára,készítettem egy külön szobát...de nem látják egymást a gépek...más játéknál sem sikerül,de sosem értettem miért.-megnézem a tűzfalat,de ha bármi ötlet van még, akkor SZERETNÉK még! :D köszönöm a tippeket!
Egyik gép beállításai:
IP:192.168.1.1
Mask:255.255.255.0
Átjáró:192.168.1.1
Másik gép
IP:192.168.1.2
Mask:255.255.255.0
Átjáró:192.168.1.1
Tűzfalat mindkét gépen kapcsoljátok ki, mind a windows, mind a további tűzfalat, ha eset smart security-t használtok akkor jobb klikk ne szűrje a hálózati forgalmat, mert ESET sajnos mindent megfog:s
Fájl és nyomtatómegosztást engedélyezzétek
IPX/SPX protokollt telepítsétek, mert lehet kell a játék futtatásához.
Miután ezekkel végeztetek indítsátok el a parancssort
a 192.168.1.1-es IP-jű gépre írjátok be, hogy ping -t 192.168.1.2, a másik gépre pedig írjátok be, hogy ping -t 192.168.1.1 ha itt érkezik válasz, akkor elvileg minden beállítás helyes és a probléma nem itt keresendő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!