Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Különböző memóriáktól előfordu...

Különböző memóriáktól előfordulhat a fagyás?

Figyelt kérdés
Sokáig csak 2x4GB Corsair Vengeance memória volt a gépembe (DDR3, 1600MHz, CL9, 1.5 V), de ismerősömtől kaptam még pluszba 2x4GB Kingston HyperX Beast memóriát (DDR3, 1600MHz, CL9, 1.65 V). Mostanában elég gyakran lefagy a gépem, de csak ilyen fél percekre, közben a kurzort tudom mozgatni, csak megnyitni nem tudok semmit, de utána minden helyre áll, nincs se kékhalál, se más. Mind a 4 memória Dual Channel-ben volt használva, 1-3 slotban a Corsair, 2-4 slotban a Kingston. Előfordulhat hogy a memóriák feszültség különbsége miatt van a fagyás?

2020. jún. 20. 18:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha előtte nem csinálta akkor lehetséges.
2020. jún. 20. 18:32
 2/12 A kérdező kommentje:
Előtte úgy emlékszem nem volt ilyen gond. Gondolkodtam hogy lehet a Windows 10 újabb verzióit nem szereti a gép, vagy a tápegységgel van gond, esetleg az újabb VGA nem úgy működik ahogy kellene, mert kb. egy időben cseréltem VGA-t és bővítettem a RAM-okat is. Közben kapott egy SSD-t és egy tiszta telepítést is a Windows. De már a HDD-n is voltak fagyások.
2020. jún. 20. 18:38
 3/12 anonim ***** válasza:
76%
Én nem értek hozzá, de egyforma feszültség is fontos. Próbáld ki, ha kiveszed ezeket mit csinál?
2020. jún. 20. 19:58
 4/12 A kérdező kommentje:
Kivetttem a 2 Kingston memóriát, de ugyan úgy fagyogat.
2020. jún. 21. 00:38
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Akkor nem a memóriák miatt.

Nézzük a többit. Processzor, videokártya, alaplap és táp típusa?

2020. jún. 21. 07:14
 6/12 A kérdező kommentje:
Gigabyte 970A-DS3P(rev 1.0) alaplap, FX-6300 proci, Gigabyte GeForce 1050Ti VGA, Chieftec CTG-550-80P táp. Az op. rendszer a legfrissebb Windows 10 Pro.
2020. jún. 21. 09:54
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Jómagam is rendelkeztem hasonló konfigurációval.

Esetleg a BIOS-ban állítottál-e valamit? (Feszültség, órajel stb.).

A RAM-ok kizárása érdekében érdemes egy Memtestet futtatni. Mivel az alaplapod támogatja az UEFI-t ezért szükséged lesz:

- Egy pendrive-ra, ami lehetőleg üres legyen, mert formázásra kerül.

- Memtest: [link]

- imageUSB.exe megnyit és pendrive kiválaszt és write.

- Pendrive gépben marad és újraindítás. Majd F12 nyomogatása a Boot Menu-höz és a listában az EFI-vel kezdődő USB kiválaszt.

Ha a memtest hiba (Error) nélkül végigmegy akkor nem a memória lesz a gond.

Ha jól tudom akkor a Windows-ba is van beépített memóriadiagnosztika. A keresőbe beírva biztos, hogy kidobja. Akár azt is lefuttathatod.

2020. jún. 21. 11:04
 8/12 A kérdező kommentje:
A Windows-os memóriadiagnosztikát lefuttattam, az nem talált hibát.
2020. jún. 21. 13:21
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Akkor nézzünk meg egy 15-30 perces stressztesztet hátha ott is előfordul.

Aida64: [link]

Telepít és elindít. Eszközök fül és rendszer stabilitásteszt.

Kipipálod a Stress CPU, FPU, cache, system memory és a GPU-t majd start.

Közben a bal oldali menüben számítógép, érzékelő menüpontban még a hőmérsékleteket is figyelemmel tudod tartani.

2020. jún. 21. 13:57
 10/12 A kérdező kommentje:

Egy óra stressz teszt eredménye: [link]

Bios-ban nem lett semmi elállítva. Windows is kb. 2 hete lett telepítve amikor az SSD megérkezett. Drivereket csak hivatalos oldalról szedek le.

2020. jún. 21. 16:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!