Aki elad valamilyen használt hardvert, ő többnyire anyagi megfontolásból teszi ezt?
Nálunk a családban mindenkinek van 1 számítógépe. Nyilván valakinek laptopja van és az a konyhába is teljesen használható. De ha mégsincs ott, akkor mennyiből tart átlépni egy másik szobába a google keresésért?
+Ilyen apró dolgokért nem ragadok billentyűzetet. Ott a telefon.
Legtöbb embernek nem éri meg több gépet fenntartania. Egyrészt ha folyamatosan mennek akkor folyamatosan zabálják az áramot, másrészt ha az egyiken elkezdett valamit, akkor a másikon azt nem biztos hogy tudja folytatni. Pl. én ha elkezdek filmet nézni a szobámban a gépemen, akkor nem fogom csak azért leszedni a konyhai laptopra is a filmet, hogy tudjam ott nézni. Vagy ha elkezdek valamit megtervezni az egyik gépen, nem fogom tudni folytatni a másikon, csak ha pendrive-on átviszek minden anyagot, plusz feltelepítek egy tucat programot arra is.
Ettől függetlenül én nem adok el semmit, megtartok minden alkatrészt, mert hátha bedöglik valami a jelenlegi gépemben, és akkor nem esik ki több nap, amíg megjönne bele az új alkatrész.
Szerintem a helyhiány is közrejátszik sok embernél, nem mindenki lakik palotába, ahol minden elfér. Egy minigarzon tulajnak nem lehet és nem is kell minden sarokba számítógép.
Ezen kívül senki nincs összeházasodva az PC alkatrészeivel. Ha berakod a fiókba kb évente feleződik az ára. Nem sok értelme van. Ha viszont idejében megszabadulsz tőlük, sokat pótol egy gyorsabb modernebb gép árába.
Kiépíteni egy rendes otthoni infrastruktúrát sok gép használatához nehéz az átlag embernek, azt szinten tartani meg drága is. Nekem felmegy a vérnyomásom mikor egy számomra lassú eszközhöz ülök le.
Szobánként egy eszköz szerintem fölösleges az emberek többségének, mikor egy notebookot/tabletet/telefont mindenhova magaddal vihetsz. Persze jó ha van otthon pót.
Elpaszolni már csak azért is jó őket, mert folyamatosan veszítenek az értékükből, nem lesz így belőle (egyenlőre) elektronikai hulladék és akár még másnak is segítesz vele.
Én kb sosem adtam el a régi gépeimet. Inkább múzeumi értékként eltettem őket, mert addigra úgy elavultak, hogy semmit nem értek volna már. Minimum 5 évig használok egy gépet. Nem szoktam folyton újat venni, inkább egyszer veszek egy felső kategóriát, aztán azt használom évekig.
Még mindig ott figyel a sufniban a P3-as alaplapom. Már púposodtak a kondik, mikor nyugdíjaztam, de még mindig működött. Szintén ott van a Core2-es gépem, amit 9 évig használtam. A mostani Kaby Lake meg elég lesz még 7-8 évig szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!