Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez a processzor "kihajtaná"...

Ez a processzor "kihajtaná" az újabb videókártyákat?

Figyelt kérdés
Van nekem egy Intel i5-4460-am egy már meglévő konfigurációban. Szeretném leváltani a videókártyámat egy GTX 1660 Superre. Elég lenne neki?

2020. jún. 4. 11:06
 1/3 anonim ***** válasza:
54%

Érdemes lenne legalább egy i7-re fejleszteni azonos platformon (i7-4770), ha találsz olcsón (20k alatt), mert a 4 mag, 4 szál lassan nem lesz elég nemhogy egy erős videokártyához, de gyengébbhez sem. Az új i3 és Ryzen 3 procik már 4 mag, 8 szálasak, mint anno az i7 volt, úgyhogy lassan ez lesz a minimum.

Én a helyedben mondjuk nem biztos, hogy szarakodnék az i7-tel. Inkább válts platformot AM4-re, vagy majd ha kijönnek az új Intelek, akkor arra.

Egyébként játéka válogatja. GPU-ra igényesebb játékoknál ha magas felbontásban, magas beállításokon játszol, akkor nem lesz nagy bottleneck. Viszont esport címeknél bizony lesz.

2020. jún. 4. 11:31
 2/3 anonim ***** válasza:

#1 Az új intelek már kijöttek de borzasztó áraik vannak. 110 120k az I5 10600k

Kérdező nekem I7 3770K van arra se sok értelme lenne váltani. 6 mag 12 szál alá ne menj tehát Ryzen 5 1600 AF.

4 magos procik már térdre rogynak néhány komolyabb mai játék alatt mind1 milyen kártya van mellettük.

Most el lehet játszani velük de nem a legjobb élmény pl AC Origins vagy a jobb multis játékoknál mint a Breakpoint.

Most megveheted az 1660 Supert mert később cserélheted a procit is valami jobbra

2020. jún. 4. 13:59
 3/3 SIDLER22 ***** válasza:
Nekem egy 4.2GHz-re húzott 4 magos i3-mam van és mellé egy GTX 1080. Apex-ezni szoktam rajta 4K-ban és ilyen 70-80%-on van a proci játék közbe szóval éppen, hogy elég. Viszont azt fontos megjegyezni, hogy a processzor terhelés az felbontástól és még a grafika nagy részétől is független. Vagyis majdnem teljesen mindegy, hogy egy 1080p-s monitoron játszol vagy 4K-n mert a processzor terhelése ugyanannyi lesz. Tehát elmondhatjuk, hogy igazából a processzor terhelés fordítottan arányos a felbontással és a grafikával. Én 4K-ban játszok szóval nekem az i3 éppen elég a teljes kihasználáshoz. Viszont 1080p-n lecseökken a videókártyám terhelése ezért a processzor több feladatot tudna küldeni neki és így 100%-n pörögne a processzor. Szóval ha te 1080-on játszol akkor egy 6 magos processzor minimum kéne. A HyperThreading nem sokat számít játékban. Ha csakis játékra szeretnél processzort akkor ezt nem kell figyelembe venned.
2020. jún. 13. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!