Intel Core i9-10900K-nak lehet buktatója?
Sziasztok és köszönet a válaszolóknak!
Azzal fordulok hozzátok, hogy kijött nem régiben Intelnek új Intel Core i9-10900K-s processzora és azt látom hogy Alzánál, olcsóbb mint a legtöbb X-s hasonló kategória.
Aqua-n, egyeben nem találtam még.
Mi lehet ennek a processzornak a buktatója?
Amiket összeolvasgattam de nem raktak rendet fejemben:
1. - Van benne IGP, X-be nincs, ez vehet el az erőforrásokból? Vagy növeli játékbeli teljesítményeket?
2. - 5.2 a Boost órajel, valahol olvastam 1 magra tudja csak kiterhelni és azt sem huzamosabb ideig. Ez valid? Hűtést fog kapni rendesen.
3. - Valahol láttam L2 cache 256kb-ot kap magonként, X-nél 1MB-ot.
Szeretnék összeállítani egy configot, ami képes 4k felbontáson 4k rendereléssel 120~FPS elérésére, nem feltétlen Ultra beállításokkal.
(GTA, Warzone, Arma, Golf With Your Friends)
Esetleg ha van ajánlatotok HighEnd-es kategóriából a célra 350ezerig megköszönöm. Intel / AMD pártatlan vagyok.
(FX8350 7-8 év után ide már kevés)
4k 120 fps?létezik ilyen vga?350-et a procira szántál vagy az egész gépre?
az igp nem befolyásolja az órajeleket.és most még kevés teszt van erről a prociról,tehát nehéz konkrétumot mondani.nyilván nem egy 50 ezres lap a legideálisabb hozzá.de ismétlem hogy inkább vga kellene elsődlegesen.
Két buktatója van.
Egyik az ára. 24 szálas 3900X 70 ezer forinttal olcsóbb.
A másik az iszonyatos hőtermelés. Alapvető neki egy nagyon jól szellőző ház, és a procihűtőre is költeni kell. Vagy víz, vagy a legkomolyabb léghűtők közül valamelyik kell hozzá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!