Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyiket válasszam és miért?

Melyiket válasszam és miért?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A mostani számítógépemben egy HDD van és leszeretném cserélni egy SDD-re. De gondoltam megkérdezlek titeket is,hogy érdemes-e, azért mert úgy tudom, hogy a HDD-nek több a tárhelye az SDD meg gyorsabban fut. Szerintetek melyiket válasszam vagy esetleg lehet mind a kettő? A válaszokat előre is köszönöm!

2020. máj. 31. 11:42
 1/2 anonim ***** válasza:
59%

Az SSD flash alapú tároló, a HDDben pwdig van mozgó alkatrész. Amikor olvasol/írsz, akkor a hddben lévő mozgó alkatrészeknel be kell állni a megfelelő pozícióba, ez pedig időt igényel.

Az SSDben ellenben nincs ilyen, ezért tud(többek között) nagyobb sebességet elérni. Mivel a hdd kiforrottabb technológia, olcsóbb az ssdhez képest. Én hibrid megoldást javasolnél a költséghatékonyság miatt: ssd a rendszernek és gyakran használt programoknak és hdd az adatoknak/játékoknak.

Létezik M2 SSD is, ami a PCI portba van dugva, ami még gyorsabb, de ez még drágább, illetve alaplapi csatlakozó is kell hozzá. Egy SATA SSDvel viszont mellé nem lőhetsz, ott észrevehető lesz a sebességkülönbség.

2020. máj. 31. 12:02
 2/2 anonim ***** válasza:

Win10 alá egyértelműen ssd való.

Lehet ssd és hdd is egy gépben.

M2 teljesen felesleges, sata3 2,5" ssd az optimális választás és minél nagyobb kapacitású (pénztárca mélységétől függően).

2020. máj. 31. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!