Hogyan válasszak nyomtatót ? Többi lent!
Első nyomtatóm lenne ezért bizonytalan vagyok hogy hogyan kellene dönteni.Tudom hogy a lézer alapú nyomtatók üzemeltetése olcsóbb takarékosabb, de ezért maga a készülék jóvallta drágábbak. A tinta patronosokkal szemben.
Amire igazából használnánk az itthoni célú lenne, dokumentumok nyomtatása lenne inkább szöveges dokumentumok, 1-2 képpel ha olyan a helyzet de ez nem hiszem hogy gyakran előfordulna.És hogy minden nyomtatót lehet vezeték nélkül vezérelni? Vagy milyen opcióval kell keresnem a nyomtatókat hogy ennek a kritériumnak megfeleljen?!
Szia!
Általános célra én a tintasugarasat ajánlanám, igaz kicsit drágább a patron de után is tudod házilag tölteni ha kicsit utána jársz a neten (így pár száz forintért van egy tele patronod).
A lézer nyomtatók általában csak fekete-fehéren tudnak nyomtatni, illetve képek és illisztrációk nyomtatására nem a leg megfelelőbbek.
Nekem egy Canon Mg 2950 van itthon, teljesen meg vagyok vele elégedve. Beépített wifivel rendelkezik, szerintem ha veszel csak olyat amiben van Wifi. Ezáltal egy mobil app segítségével vagy laptopról mindenféle kábel nélkül (nincs is rajta olyan bemenet) a ház bármely szegletéből tudok nyomtatni.
Mennyire szükséges a színes nyomtatás ?A színes lézer még drágább.
Két nyomtatás közötti időszak.Itt azért inkább a hónapok és nem a napok az irányadók.
Nyomtatási példányszám.Ha sok, elsődlegesen lézer ajánlott, de szóba jöhet a tartályos tintasugaras is.
Szkennelés, fénymásolás ( esetleg faxolás ) szükséges-e ?Ha igen, multifunkciós kell.
A vezeték nélküli opció a wifi.
Otthoni nyomtatónál előfordulhat, hogy hónapokig nem használják és a tintás beszárad. (Most már kérdés, hogy régen én kifogtam olyan típusokat, ami pár nap vagy hét alatt is képes volt beszikkadni, de ilyen vacakok talán ma már nincsenek.)
A lézerrel ilyen gond viszont nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!