Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi okozhatja külső HDD (Samsun...

Mi okozhatja külső HDD (Samsung 160Gb) időnkénti elszállását?

Figyelt kérdés

Időnként vmiért kiírja a win 7, (egyszercsak már menet közben, ált. ha itthagyom) h nincs avg, és nincs wines tűzfal, akkor a vinyó elérhetetlenné válik, és meg is fagyasztja a gépet, lehúzom, utána fogja magát, amikor visszadugom, és akasztja a gépet, rálépni nem lehet, ha jó kedve van kiírja h formázni kell, viszont egy .exe nem indul el amíg csatlakoztatva van.

Erre írom h akasztja, dühömben lehúzom és egyből elindulnak az .exe-k, a formázás is:), és így viszont ki is írja, h nem lehet formázni, mert nincs csatlakoztatva:) Ha rádugva marad, és úgy indítom újra a gépet, akkor meg hibát jelez a memória számoláskor (!!!), és el sem indul, sehogy, csökkentett módban sem, s általában a 137. próbálkozáskor, valamiért (!!) úgy dönt, h oké, mostmár leformázhatsz, és engedi is, és utána működik is, és van újra vinyó.

----aztán kimész a kertbe, meggondolatlanul úgy hagyod a gépet, h jöjjön az a ... torrent, amire 3 hete vársz (!), és mire hazaérsz, ismét ott a hiba oldalt, h két fontos üzenet, 1. avg ki van kapcsolva, 2. defender ki van kapcsolva, és ugrasz oda h lerántsd a vinyót, de már mindegy, elkéstél:)

Újrapróbálkozol, és várod a vhányadikat, h hagyja magát végre…

Ez van most épp.:)

Valaki tud segíteni?

(felkészültség megvan, alaplap Gigabyte, gép Core 2 Duo 2.0, 3 giga RAM, többi sztem ide lényegtelen, videókártya halála miatt integrált van jelenleg, és ugye Win7. – nincs vírus, nincs ilyesmi)

(bocsánat az előző trágár szóért:) )

2010. júl. 30. 11:56
1 2
 1/13 Privatnyomozo válasza:

Több oka is lehet. javaslom mindenekelőtt a keresztpróbát.

Valamelyik ismerősödet ( akinek szintén w7 van ) kérd meg, hogy tesztelje egy napig. Ha nála nincs gond, akkor a te géped a beteg. Újratelepítés lesz a lényeg, mert valahol megsérült egy csatoló file, vélhetően egy nem éppen "hivatalos" hardver eltávolítás alkalmával. Ilyenkor akár a merevlemez particiója is sérülhet.

Ha az ismerősnél is betegeskedik, akkor be kell olajozni ( hogy a siklási együtthatója jobb legyen ) és nagy ívben uninstallálni ki az ablakon.

2010. júl. 30. 12:11
 2/13 anonim ***** válasza:
ha a bootolásnál is problémát okoz, akkor nem zárható ki az alaplaphiba, de a mobil vinyók instabilitását legtöbbször a hosszabbított adatkábel okozza, erre valamiért allergiásak, szóval ne usb-hosszabbítón keresztül csatlakoztasd a géphez, csak a hozzá mellékelt kábellel
2010. júl. 30. 14:42
 3/13 A kérdező kommentje:

Nem "hivatalos" hardwer eltávolítás a probléma után történt, előtte; normális leválasztásos eltávolítás volt:)

Most épp nem tudom másnak odaadni, hisz a formázás épp nem megoldott.

Sajnos nem hosszabbított kábellal van, hanem rendesen bedugva.

És félreírtam a megadott gép az amelyikben szerelni próbálom, a másik gép, aminél előjön a probléma, AMD 3000+, 2Gb RAM, kis videókártya, de sztem ez se lényeges, mivel változtatás nem történt, előtte meg működött sokáig.

Ha vki tud válaszolni a formázásra, azt is megköszönném, nektek is köszönöm.

2010. júl. 30. 15:06
 4/13 anonim ***** válasza:
vastagabb USB kábelt használj
2010. júl. 30. 16:13
 5/13 A kérdező kommentje:

Nem az a gond, de köszönöm.

Formázásra senki nem tud ötletet?

Másik gépben is ugyanazt csinálja, win7-es telepítő is belefagy, xp meg nincs a közelben.

2010. aug. 2. 11:12
 6/13 anonim ***** válasza:
Most valamit nem értek ugy akarsz formázni hogy megmaradjanak a cuccok a winyon ?? vagy nem tudsz formázni ? :)
2010. aug. 3. 13:54
 7/13 bp1985 ***** válasza:
Mentsd le másik vinyóra a cuccokat, majd formázd le, de ne gyorsformázással. Utána nézd meg, hogy megy e.
2010. aug. 3. 20:33
 8/13 A kérdező kommentje:

Nem megmenteni akarom a vinyót.:)

Egyszerűen nem lehet formázni, (amúgy tudom a folyamatát), de vagy semmi (!) nem indul el, amíg a vinyó rá van dugva a gépre.

A Win 7 telepítője sem indul el, sőt azóta megpróbáltam xp-vel is, az sem indul el. Ill. elindul, csak nem jut el addig, h partíciót válasszak, és ugye esetleg formázzak.:)

A formet. exe mint olyan nem indul el, csökkentett módban sem, amíg rá van dugva a vinyó. Lehúzom, és abban a pillanatban száguldoznak ki az ablakok, elindul minden, majd közli h nem lehet formázni, mert nincs rádugva.:)

Még mindig.

2010. aug. 4. 08:33
 9/13 A kérdező kommentje:

Lementeni megint csak nem tudom, mondjuk nem is akarom, de nincs ezen vinyó...ennyi.:) Rálépni sem lehet. Jelzi h ott van, de ahogy rákatt, bármilyen felületen, megfagy.

És csak azért próbálkozom, mert volt már ilyen, vmiért meg is oldódott, tehát igenis számítok még a 160 gigájára.:)

Majd ha eljutok addig, h működik, akkor kérdezlek titeket a kiváltó okról is.:)

Köszönöm szépen ám!

2010. aug. 4. 08:35
 10/13 anonim ***** válasza:

[link]

probáld meg ezzel

vagy a particion magic al

másik gépen probáltad a winyot ?

2010. aug. 4. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!