Összeállított gamer config véglegesítése?
Sziasztok!
Összeállítottam egy gamingre tervezett configot,viszont még életemben nem volt ilyesmi számítógépem,így szeretnék segítséget kérni abban,hogy jól válogattam-e ki az alkatrészeket,minden kompatibilis-e mindennel,stb...
Az elvárásom az új megjelenések (pl.: Red Dead Redemption 2, Battlefild 5, új Cod) minimum highon való futtatása,illetve egyidejű full hd élő közvetítése,streamelése is.
Ha időtök engedi,kérlek nézzétek át a listámat és osszátok meg velem gondolataitokat az alkatrészekkel kapcsolatban,illetve szeretném tudni,hogy az elvárásomnak megfelel-e a válogatás,s minden kompatibilis-e a másikkal! Köszönöm szépen!
A választott gépház elvileg ATX kompatibilis az alaplappal,ha jól értettem a dolgokat..Fractal Design Meshify C White
Videókártya: Sapphire RX 5700 XT [link]
Processzor: Ryzen 5 3600 [link]
Alaplap: ASUS ROG STRIX B450-F [link]
RAM: Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB)
Itt megkérdezném,hogy elég-e még 16GB RAM a mai játékokhoz,vagy már érdemesebb lenne beruházni 32-re?
Táp: SilentiumPC Supremo FM2 650W Gold [link]
SSD: Samsung 2.5 860 QVO 1TB [link]
HDD: Western Digital Blue 2.5 2TB 5400rpm 128MB SATA3 [link]
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!!
Maga a konfig szerintem egy jó választás. Persze minden összeállításban vannak jobb és rosszabb döntések is.
De ha úgy is bővíteni szeretnéd a ramot ( a kételkedésedből vontam le) akkor lehet jobb döntés lenne megvenni 1x16 mint 2x8 ba
Szia! Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Szóval akár érdemesebb lenne felcserélni a fenti darabokat mondjuk erre? : [link]
A mai játékokhoz lassan indokolt a 32,nem?
4DB foglalat van a lapon.
Igaz a Ryzen nem nyer szinte semmi pluszt a quad channel-ből, ha támogatja egyáltalán. De egy darab RAM-al meg elveszted a dual channel-t.
Szintén szeretném ajánlani a Micron E-Die chip-es crucial-t. Mondhatni a Ryzen kedvence.
Szia! Minden kompatibilis mindennel, egy egészen jó konfigot raktál össze, viszont HDD-ből én inkább ezt ajánlanám: [link]
Ez 7200 RPM-es, bár nem 128 MB-os, nem lesz vele gond, összességében gyorsabb lesz.
Esetleg ezt: [link]
Ez 7200 RPM-es, és 256 MB-os Cachel rendelkezik.
Mindkettő 10.000 Forinttal olcsóbb is ráadásul, szerintem ezek jobban megérnék. (Ugyanúgy 2 TB-osak.)
RAM: crucial ballistix
Hdd: 7200RPM
MSI B450m pro vdh MAX 27k / MSI B450 TOMAHAWK MAX 40k
Streamer gépbe AMD RYZEN 7 2700(x) 8mag/16szál lehet hogy jobbb lenne.
Nekem ez így ok, bár a vinyót átgondolnám, egy 7200 as fordulatszám azért kell. szopás tud lenni torrentnél is, ha egyébként jó a net.
32 gb ram persze jobb. nem feltétlen a játékok miatt, mivel azzal a vga val amúgy is a qhd a cél, afölött nem lesz elég. viszont a 2 modul mindig jobb, mint a 4.
az egy modul netto baromság, nem tudom lighter miért erőlteti :D
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget,összeállt a végleges gép!
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!