Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan szedjem szét és rakjam...

Hogyan szedjem szét és rakjam újra össze a gépet?

Figyelt kérdés
Kékhalálozik a gépem. Próbálom nyomozni, hogy mitől, de egyelőre nem találom az okot, mert stabilitás teszt alatt nem csinálja, hanem váratlanul. Volt merevlemez teszt, lesz memória teszt is, amit eljutok oda. Viszont most már ketten is azt javasolták, hogy egyszerűen szedjem szét teljesen a gépet, majd rakjam újra össze. Szkeptikus vagyok, de ezen ne múljon, megcsinálom. Hogyan csináljam? Mindent húzzak le, szedjek ki, majd dugjam őket vissza, és ennyi?
2020. máj. 25. 19:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Windowsos? Reinstall volt? Tuti, hogy hardveres a gond?
2020. máj. 25. 20:09
 2/11 CspCsj ***** válasza:

Mióta csinálja?

Első alkalom előtt nem volt hardvercsere, vagy rendszertelepítés?

Kékhalálok listájában (BlueScreenView programmal) vannak ismétlődések?

[link]

Mik a fő alkatrészek pontos modellszámai? (processzor, videokártya, alaplap, tápegység, esetleg memória)

Ha nem tudod, próbálj rendszerinformációs programot. (pl. Speccy, HWiNFO stb.)

2020. máj. 25. 20:21
 3/11 A kérdező kommentje:

Egy hónapja csinálja. Tény, hogy akkoriban sokat nyúlkáltam be a gépbe, mert ventiket cseréltem. Windowsos, eredeti, újratelepítés volt, öt perccel utána megint újraindult. Ezért nem gondolom, hogy szoftveres, driveres hiba lenne. Nincs kékhalál lista, mert nem csinál dumpokat, hiába állítottam be, és Bluescreen is fent van, de nem lát semmit. Tudok ám én minden hardvert, le is írom:

- Asus Prime X370-Pro (egy éves, garis)

- Ryzen 5 2600 (egy éves, garis, nincs húzva)

- 2x 8GB G.SKILL Aegis 3000MHz F4-3000C16D-16GISB (egy éves, garis, nincs húzva)

- Asus R9 380 4GB Strix (4-5 éves, nincs húzva, 8-10 régebbi játékot játszottam ki vele)

- Thermaltake Hamburg 530W (öreg, 5-6 éves, Sirtec /minőségibb/ belsőjű, nem volt agyonterhelve)

- Kingston SV30037A120G (rendszer SSD, ez egy gyenge láncszem, öreg is, 7 éves, nem is annyira jó, de Hard Disk Sentinel szerint Teljesítmény 100%, Kondíció 95%)

- Toshiba DT01ACA050 (tárolós, program telepítős 500GB HDD, hamarosan tesztelem)

- Crucial CT500MX500SSD1 (jelenleg csak torrentre használt, zsír új SSD)

2020. máj. 25. 20:52
 4/11 A kérdező kommentje:
Egy dolgot tudok még elképzelni, mikor újraraktam a Windowst, akkor telepítés közben ugye be kell jelentkezni a Microsoft fiókba, ahogy néztem, ezt nem is lehet megkerülni. Be is jelentkeztem, esetleg nem az van, hogy felhőből visszarakta az előző Windows beállításait, amivel visszarakta a driver hibát is?
2020. máj. 25. 20:55
 5/11 CspCsj ***** válasza:

Ha nincs kékhalál rögzítve, akkor tényleg hardveres gond lehet.

Egy hónapja portalanítva is volt?

Talán csak valamelyik kábel csatlakozása lazult meg a nyúlkálás közben, - áramtalanítás után mindegyiket újra benyomnám az aljzatába.

Egyébként Windows 10-et Microsoft-fiók nélkül is lehet telepíteni: bejelentkezés kérésekor bal alsó sarokban "Offline fiók", utána "Korlátozott működés"

[link]

Vagy akár el is távolítható utólag:

https://www.youtube.com/results?search_query=remove+microsof..

2020. máj. 25. 21:35
 6/11 A kérdező kommentje:
Ja, azt nem is írtam, SATA kábeleket cseréltem le elsőnek zsír újakra.
2020. máj. 25. 21:50
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha a biosban megnézed, a ramok hány hz-en futnak?
2020. máj. 26. 00:07
 8/11 A kérdező kommentje:
Memtest szerint (most fut, és biztos nem hazudik) 3000Mhz.
2020. máj. 26. 09:51
 9/11 anonim ***** válasza:
Kézzel tedd 2933-ra és így próbálgasd.
2020. máj. 26. 11:12
 10/11 Liszák Botond ***** válasza:
Kékhalál hibakódja mi?
2020. máj. 28. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!