Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen RAM-ot válasszak?

Milyen RAM-ot válasszak?

Figyelt kérdés

Elkezdtem keresgélni alkatrészeket az első gamer PC-mhez. 150-200 ezret költenék rá (szükség esetén 250k). Eldöntöttem már, hogy milyen videókártyát, procit és alaplapot veszek. Sajnos a RAM-nál elakadtam. Segítsetek nekem, hogy milyen RAM-ot vegyek (16GB-s). Akár még az eddigiekbe is beleszólhattok.

Videókártya: NVIDIA GeForce GTX 1660 Super

Processzor: Intel Core i5-9400F

Alaplap: MSI MPG Z390 Gaming Pro Carbon

2020. máj. 24. 16:11
 1/7 anonim ***** válasza:
60%

Eddig nem túl jó a konfig...(pár hét utánaolvasás után is nehéz, nekem sok-sok időbe telt apránként a CPU-tól a PSU-ig mindennek utánanéztem)

Inkább összeírok egyet 0-ról:

ASrock B450m Pro4-F

AMD Ryzen 5 1600AF

G.Skill Aegis 4GB DDR4 3000MHZ F4 2 db

PNY GTX1660 Super

Crucial BX500 128GB

WD EZEX 1TB 64MB 7200RPM

Enermax Maxpro 400W

SilentiumPC SG1 TG, ablakos.

Felmerülő kérdések szoktak lenni:igen elég a 400W-os táp(nem fogja a 300W-t sem átlépni), Ryzen 5 1600AF jobb ajánlat mint a 9400F mert időtállóbb a platform és olcsóbb is, PNY is teljesen jó lesz a 1660S-ből és nem származik belőle hátrányod hogy nem Strix OC hűtéses darab.

Alaplapra felesleges ennél több rászánni, mivel maxon kihúzva és kiszolgálja az 1600AF-t(2600-t).(ha 3900X a cél akkor B450 Tomahawk Max)

2020. máj. 24. 16:30
 2/7 A kérdező kommentje:

Miért nem jó konfig?

A Ryzen 2600 picivel kompatibilisebb a videókártyával, de az i5 9400f átlagosan 10 fps-sel erősebb. Én inkább maradok így, de ha meg tudsz győzni valamivel, akkor ne tartsd magadban. [link] [link] https://www.youtube.com/watch?v=ng8Wa_jwwx8

2020. máj. 24. 17:38
 3/7 anonim ***** válasza:

Az előző válaszoló konfigja szerintem jó, bár szerintem RAM-nak a G.Skill Aegis 16GB (2x8) 3000 MHz-es jobb lenne (nekem is ez van, személyes tapasztalat.) (Nekem egy Enermax Maxpro 600W van még a régi gépemből, teljesen jó táp, bár sokan mondják, hogy a ventillátor meg tud hibásodni, arról, hogy 400W elég-e, arról viszont nem tudok nyilatkozni.) Intel-t nem éri meg jelenleg venni. A 9. generációról nem tudsz majd fejleszteni, ugyanis az új 10. generációs alaplapok új socket-et fognak használni, ráadásul Intel-hez az alaplapok még drágábbak is. Ezzel szemben a B450-et támogatni fogja az új 4. generációs Ryzen. A 2600/1600AF (nagyjából ugyanaz, kb. 1-2% különbség) 2x annyi szállal rendelkezik, tehát játékra még nem erősebb, de MINDEN MÁSRA igen. Ryzen-hez kapsz egy normális hűtőt és tudod is húzni a processzort, (ha nem A chipset-es alaplapot vásárolsz) tehát az ingyen teljesítmény. (Nem kell félni az overclock-tól, ameddig ésszel húzod, addig semmi veszély nincs benne.)

https://www.youtube.com/watch?v=gjOHEHE__LA (9400F vs 1600AF vs 2600)

Mint említettem játékban még mindig az Intel az erősebb, mert egymagos teljesítménye jobb, (nem minden játékban erősebb persze) de minden másban az AMD szétfogja verni. Bár nemsoká jön a 4. generációs Ryzen és akkor lehet az AMD játékban is verni fogja az Intel-t. (És persze majd tudsz fejleszteni is, Intel-nél nem.)

Remélem meggyőztelek, hogy ne dobd ki a pénzedet a semmiért, ha van még valami kérdésed, akkor szívesen válaszolok. (2600-at használok, szóval tudom miről beszélek.)

2020. máj. 24. 20:12
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Most meggyőztél engem. Én azóta kinéztem egy HyperX Fury 2x8GB-s RAM-ot. Erről van valami véleményed? Plusz még az SSD-hez is eljutottam. Ott Samsung 860 EVO-t választottam 250GB-tal. Erről is szeretnék véleményt. Most HDD-t nézek, valőszínűleg 3-4TB-osat választok, ha ebben is segíteni tudsz, azt nagyon megköszönném!
2020. máj. 24. 20:44
 5/7 anonim ***** válasza:

Az nem rossz, de ennyiért kapni PCIe M2-es SSDket is:

[link]

Kisebb méret, gyorsabb és azonos áron kapható.

HDD-ből X300-as Toshiba-t kerüld el(nagyon hangos), Barracuda teljesen jó.(arra érdemes figyelni hogy 7200RPM-s legyen)

2020. máj. 24. 21:47
 6/7 A kérdező kommentje:

És mi a véleményed erről? [link]

Igaz, 10k-val drágább, de kétszer olyan gyors, mint az sx6000.

2020. máj. 24. 22:37
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
6. Ez egy nagyon popec ssd.
2020. máj. 24. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!