A vezeték nélküli egerek/billentyűzetek tényleg olyan rosszak?
Miért lenne rossz?
1 ms alatt van azoknak is az átviteli sebességük.
egy elemmel fél évet bírnak még nálam is, napi 6-8 óra használattal.
A "gammerek" persze a mechanikus billentyűket istenítik, abból pedig nem igen találkozol vezeték nélkülivel.
Én kB 15 éve vezeték nélküliekkel dolgozom.
Logitechnek az MX mastereivel de az oldal egeret is szeretem.
Billentyűzetük nincs nekem tetsző abból az MS surface billentyűzete az isten nekem.
Lehet külön is venni, meg komlóba is.
Maximum annyiban akadályozzák egymást, hogy 2 USB -t foglal. :-)
Fórumos okostojások ezt írják a vezeték nélküli egerekről:
"Wireless
A közönséges wireless darabok input lag-ja alkalmatlanná teszi a patkányt komoly FPS / RTS -re. Sokaknak ez fel sem tűnik, de attól még jelen van. Ennek a mértéke általában ~3 ms körül alakul, plusz az olcsóbb példányok csak 125 Hz-en működnek, ami még 3,5 ms-ot rádob, szóval jelentős.
Ezalól az újabb Logitech wireless egerek – amik az ajánlóban megtalálhatók – jelentenek kivételt, amiknél ~1 ms körül van a késleltetés, amit elfogadhatónak tekintünk. További kivételek még az ASUS legújabb ilyen termékei. A többi gyártó egyelőre nem zárkózott fel hozzájuk,
Az input lagon kívül még két problémával küzdenek a vezeték nélküli egerek: tömeg és fogyasztás. Az akku / elem önmagában jelentősen megnöveli a tömeget (egyetlen jóféle ceruzaelem 24 gramm!), ami nem szerencsés dolog, bővebben a Súlyozás résznél. A fogyasztás a jó wireless egereknél pedig vagy a teljesítmény, vagy az üzemidő rovására megy, így általában van energiatakarékos és gaming üzemmódjuk.
Összességében a jó wireless egerek drágák, kicsi belőlük a választék, és így is járnak némi kompromisszummal. Olcsóbban kijössz és jobban jársz, ha két külön egeret veszel: egyet játékra, egyet cipelni. Jobb egérrel játszol, és kevesebbe kerül, mint pl. egy G900. A TV input lag-ja pedig még egy wireless egérnél is rosszabb: kemotox kolléga megmondta.
A többi wireless egér teljesítménye pedig komolyabb játékra, precíziós mozgásra alkalmatlan. A többségnek így marad a kábel, amivel egész jól meg lehet barátkozni.
Ha valaki azon botránkozik, hogy elakad a madzag, netán húzza valamerre az egeret, akkor fel kell világosítani a cellux / szigszalag / leukoplaszt / SS- / Razer- / Roccat- / bármiegyéb cord holder / mouse bungee + emberi találékonyság létezéséről, és azok mágikus kábelstabilizálási képességeiről.
Ha nem akarunk párezer forintot ilyesmire költeni, a történet igen egyszerű; lemérjük, hogy milyen hosszúságú vezeték kell, hogy saját igényeinknek megfelelően szabadon mozgathassuk a rágcsálót, majd a megfelelő ponton rögzítjük a kábelt az asztal lapjához / hangfal v. monitor oldalához.
A kábel felragasztása / rögzítése amúgy is kifejezetten ajánlott; nem csak egy akadályozó faktort szüntet meg, hanem megkíméli a vezetéket a fölösleges megtöréstől.
Természetesen előfordul, hogy valakinek mindenképp szüksége van egy vezeték nélküli egérre, általános felhasználásra. Itt sajnos ilyesmire nincs komoly tapasztalat, akkor jársz a legjobban, ha bemész egy random boltba, végigfogdosod a kiállított példányokat, és megveszed, amelyik kényelmes."
Általános használatra egyáltalán nem rosszak.
Hátrányuk az akksi és az esetleges lag. gamertek is használják, de azokból drága a jó vezeték nélküli.
A vezetékes előnye:
nem kell semmi hozzá, pontosabbak. Ha abból veszel egy árban reális gamer egeret, jódarabig elvagy vele.
nekem is vezetékes van razer deathadder elite. Van annál jobb, de nem cserélném le :)
Nem tudom honnan vetted, ezt a cikket, de a forrást hanyagold.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!