Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A vezeték nélküli egerek/bille...

A vezeték nélküli egerek/billentyűzetek tényleg olyan rosszak?

Figyelt kérdés
Szakmai fórumon van ajánló táblázat egérhez és billentyűzethez. Elvétve találni bennük wireless eszközöket, húszból egyet.
2020. máj. 24. 12:48
A kérdező szavazást indított:
Vezeték nélküli egér/billentyűzet használhatatlan, csak is vezetékeset.
Megőrülök a kábelektől, éljen a szabadság, és a vezeték nélküli egér/billentyűzet.
19 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne rossz?

1 ms alatt van azoknak is az átviteli sebességük.

egy elemmel fél évet bírnak még nálam is, napi 6-8 óra használattal.

A "gammerek" persze a mechanikus billentyűket istenítik, abból pedig nem igen találkozol vezeték nélkülivel.

2020. máj. 24. 13:18
 2/13 Derwer ***** válasza:
100%

Én kB 15 éve vezeték nélküliekkel dolgozom.

Logitechnek az MX mastereivel de az oldal egeret is szeretem.

Billentyűzetük nincs nekem tetsző abból az MS surface billentyűzete az isten nekem.

2020. máj. 24. 13:38
 3/13 A kérdező kommentje:
Lehet venni úgy vezeték nélküli egeret és billentyűzetet, hogy nem combóban, hanem külön-külön? Nem lesz azzal hardveres gond, a vevőjük nem fogják akadályozni egymást?
2020. máj. 24. 13:42
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Lehet külön is venni, meg komlóba is.

Maximum annyiban akadályozzák egymást, hogy 2 USB -t foglal. :-)

2020. máj. 24. 13:45
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Laptop +drótnélküli olcsó Genius egér, nekem tökéletesen megfelel.
2020. máj. 24. 13:46
 6/13 anonim ***** válasza:
32%
Apple magic keyboard és mouse nem rossz! :)
2020. máj. 24. 13:49
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Vannak jók. Nekem a párezres Genius kombóm is teljesen jó azt se tudom hány éve. A számtechbolt, ahol vettem, annyi név- és helyváltozáson esett túl, hogy lehet, hogy már nem is létezik... :) Ennek vannak fura dolgai, tuszkolnom kellett alufóliát az elemtartóba, hogy kiadja a méretet, meg néha csinál hülyeségeket. Ja, és nekem kellett megtalálni a nagyon kínai kis exét, ami az egyetlen angol leírást követve (melyik gubanc mellé rakd a bogyót, gubanc gomb, gubanc menü gubanc pontja) össze legyen párosítva a vevővel... Fel is tűnt, hogy utána kisebbfajta VIP-ként bántak velem abban a boltban... :) Szóval vannak jók is (tudom, mert vágytam rá, és megnéztem másokat, ahogy levideózzák magukat velük), az enyém pont nem az, bár tényleg csak néha húzza ki az életet az emberből a hülyeségeivel. Ilyenek, hogy pár betűt kihagy, amikor úgy gondolja... :)
2020. máj. 24. 14:44
 8/13 A kérdező kommentje:

Fórumos okostojások ezt írják a vezeték nélküli egerekről:

"Wireless

A közönséges wireless darabok input lag-ja alkalmatlanná teszi a patkányt komoly FPS / RTS -re. Sokaknak ez fel sem tűnik, de attól még jelen van. Ennek a mértéke általában ~3 ms körül alakul, plusz az olcsóbb példányok csak 125 Hz-en működnek, ami még 3,5 ms-ot rádob, szóval jelentős.

Ezalól az újabb Logitech wireless egerek – amik az ajánlóban megtalálhatók – jelentenek kivételt, amiknél ~1 ms körül van a késleltetés, amit elfogadhatónak tekintünk. További kivételek még az ASUS legújabb ilyen termékei. A többi gyártó egyelőre nem zárkózott fel hozzájuk,

Az input lagon kívül még két problémával küzdenek a vezeték nélküli egerek: tömeg és fogyasztás. Az akku / elem önmagában jelentősen megnöveli a tömeget (egyetlen jóféle ceruzaelem 24 gramm!), ami nem szerencsés dolog, bővebben a Súlyozás résznél. A fogyasztás a jó wireless egereknél pedig vagy a teljesítmény, vagy az üzemidő rovására megy, így általában van energiatakarékos és gaming üzemmódjuk.

Összességében a jó wireless egerek drágák, kicsi belőlük a választék, és így is járnak némi kompromisszummal. Olcsóbban kijössz és jobban jársz, ha két külön egeret veszel: egyet játékra, egyet cipelni. Jobb egérrel játszol, és kevesebbe kerül, mint pl. egy G900. A TV input lag-ja pedig még egy wireless egérnél is rosszabb: kemotox kolléga megmondta.

A többi wireless egér teljesítménye pedig komolyabb játékra, precíziós mozgásra alkalmatlan. A többségnek így marad a kábel, amivel egész jól meg lehet barátkozni.

Ha valaki azon botránkozik, hogy elakad a madzag, netán húzza valamerre az egeret, akkor fel kell világosítani a cellux / szigszalag / leukoplaszt / SS- / Razer- / Roccat- / bármiegyéb cord holder / mouse bungee + emberi találékonyság létezéséről, és azok mágikus kábelstabilizálási képességeiről.

Ha nem akarunk párezer forintot ilyesmire költeni, a történet igen egyszerű; lemérjük, hogy milyen hosszúságú vezeték kell, hogy saját igényeinknek megfelelően szabadon mozgathassuk a rágcsálót, majd a megfelelő ponton rögzítjük a kábelt az asztal lapjához / hangfal v. monitor oldalához.

A kábel felragasztása / rögzítése amúgy is kifejezetten ajánlott; nem csak egy akadályozó faktort szüntet meg, hanem megkíméli a vezetéket a fölösleges megtöréstől.

Természetesen előfordul, hogy valakinek mindenképp szüksége van egy vezeték nélküli egérre, általános felhasználásra. Itt sajnos ilyesmire nincs komoly tapasztalat, akkor jársz a legjobban, ha bemész egy random boltba, végigfogdosod a kiállított példányokat, és megveszed, amelyik kényelmes."

2020. máj. 28. 19:10
 9/13 anonim ***** válasza:
77%

Általános használatra egyáltalán nem rosszak.

Hátrányuk az akksi és az esetleges lag. gamertek is használják, de azokból drága a jó vezeték nélküli.

A vezetékes előnye:

nem kell semmi hozzá, pontosabbak. Ha abból veszel egy árban reális gamer egeret, jódarabig elvagy vele.

nekem is vezetékes van razer deathadder elite. Van annál jobb, de nem cserélném le :)

2020. máj. 28. 20:23
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Nem tudom honnan vetted, ezt a cikket, de a forrást hanyagold.

2020. máj. 28. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!