Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Játékélményben van érezhető...

Játékélményben van érezhető különbség egy PS4 Pro és egy gamer PC között?

Figyelt kérdés

Nyilván játékfüggő, de pl egy GTA 5 vagy majd a Cyberpunk 2077, aminek biztos brutális gépigénye lesz, ugyanúgy fut konzolon, ha egyszer megjelenik rá, mintha egy 8-900

ezres fullos PC-n játszanék vele? Ha egy full HD monitorra van kötve mindkettő, akkor nagy képi különbségek nem lehetnek, konzolon meg felteszem nem fog akadozni.

Bocsi a nagyon laikus kérdésért, csak elképeztő az árkülönbség a két platform között

2020. máj. 16. 17:20
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
Konzolon mindig erősen butitott grafikát kapsz, ennek ellenére szerintem teljesen vállalható. Soha nem lesz olyan szép és annyi FPS-ed sem. De nálam ez nem is annyira szempont a játékélmény érdekel nem a számok. Lehet 144fps em és hihetetlen grafika de ha szar a játék.
2020. máj. 16. 17:28
 2/5 anonim ***** válasza:
95%
De ne menj el 8 900 ezres gépig, jelenleg egy 300-350 ezres PC is sokkal erősebb mint a csúcs konzol.
2020. máj. 16. 17:29
 3/5 anonim ***** válasza:
25%

A PS4 Pro fix alkatrészek és ár, a gamer PC meg nem fix, ezért így nincs értelme a kérdésnek. Léteznek milliós PC-k, de szinte senki nem játszik olyanokon, nem értem, hogy miért ezzel akarod összehasonlítani. A PS4 Pro gpu teljesítménye 4.2 TFlops, ez ekvivalens az RX470-vel. Egy RX570 50 ezertől kapható, tehát kb ugyanannyiért kihozható a PS4 pro-val megegyező teljesítményű PC.

További problémát okoz, hogy a PS4-re a játékok drágábbak, és a PS4 nem használható PC-ként, tehát nem csak a fejlesztés szempontjából problémás, hanem általános feladatokra sem alkalmas. Ezeket kell szembeállítani azzal a ténnyel, hogy léteznek ps4 exkluzív játékok, amik máshogy nem elérhetőek.

Például nekem egyébként is szükségem van egy PC-re, amin tudok dolgozni (csak videokártya nem kell, elég az integrált), és ha játsztani is akarnék, akkor elég lenne egy 50 ezres kártyát vásárolnom, máris jobban jártam, mintha 150 ezret költöttem volna egy ps4 prora.

2020. máj. 16. 17:39
 4/5 anonim ***** válasza:
79%

Hát most már nem is kicsi, főleg ha egy kicsit komolyabb PC ről van szó. Gondolj bele a PS4 Pro 2016 ban jelent meg viszont a technológia fejlődése nem állt le. Abban igazad van nagyjából, hogyha mind2-t egy full hd monitorra kötöd akkor néhány játéknál nem lenne nagy képminőségbeli különbség.

Na de.... a PS4 Pro nem támogat semmilyen adaptive syncet így konzolon máris számolni kell a képtöréssel és a szaggatásban sem lennék olyan biztos a helyedben. Néhány újabb játék főleg ha rosszul optimalizált olykor azért be tud esni 30 FPS alá is és az nekem már igencsak szaggatás aki egy ideje már stabil 60 hoz szokott. Manapság már egész jó áron tudsz venni 75 hz es freesynces monitorokat és mondjuk egy RX 580 vagy 590-et. Azért 30 fps képtöréssel nekem sehogy sem ugyanaz az élmény mint 75 Freesnyccel.

Mondjuk ezek olyan dolgok hogy kinek mik az igényei és mit szokott meg. Egyszer haveromnál kockultunk valami FPS játékkal és mondtam hogy kapcsolja már be a V-syncet mert bántja a szemem a képtörés. Erre mondta hogy az meg mi meg hogy neki fel sem tűnt :D Nem akartam elhinni hogy hogy nem veszi észre amikor nekem kiszúrja a szemem.

De egyébként Cyberpunknál már képminőségban is lehet eltérés. A Red Dead 2 ami ugyebár tudjuk mennyire gyönyörű játék, nos kiderült, hogy az alap konzolos verziókon néhány grafikai beállítás annyira alacsony, hogy PC-n a legalacsonyabb beállítás is magasabb nála. Mivel a Cyberpunk hasonlóan marha nagy költségvetésű játék lesz plusz ez közel 2 évvel a Red Dead 2 után jön itt is lehet hogy lesznek ilyen dolgok.

2020. máj. 16. 21:34
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

a konzol azért jó, mert megveszed és játszol

amit kiadnak rá, futni fog

nem kell azon tipródni, el fog e indulni a konfigomon

nem kell a driverekkel szenvedni

a pc masterrace azt hiszi minden az ultrahigh meg hány fps

az említett red dead 2 konzolon is gyönyörű

és nincs vele kínlódás hogy elinduljon, nem bugos, az online nincs tele hackerekkel

az irányítása is lényegesen egyszerűbb, nem 12 oldalnyi gombkiosztás tartozik hozzá

plusz azt se felejtsük el hogy ez egy célgép. a programokat sokkal jobban lehet optimalizálni rá, mint egy pc-re.

2020. máj. 16. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!