Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha a Ryzen CPU és az AMD...

Ha a Ryzen CPU és az AMD VGA-k olyan jók, akkor miért nem ezeket használják a nagyobb streamerek?

Figyelt kérdés

A nagyobb videósok csak, hogy néhány nagyobb hazai Youtubert említsek lásd: TheVR, Bturbó, Nessaj,Zsozéatya Otherworld, stb. Ők mind Intel proci + Nvidia videókártya kombót használnak. Nem vagyok AMD ellenes, csupán nem értem, hogy ha tényleg annyira jók az aMD termékek mint ahogy azt itt sokan állítják, akkor miért nem azt használja egyik nagyobb hazai és külföldi streamer sem?

A külfüldi videósokat annyira nem ismerem, de ott is az Intel Nvidia van jelentős többségben a streamereknél.

A TheVR-os srácok i9-es procit használnak úgy tudom, és Bturbó is egy i9-es konfigot használ már 2017 óta ha jól tudom. Értem én, hogy ők tehetik, mert azzal dolgoznak, de ugyanúgy befektethetnének AMD konfigba is a felső kategóriában.

2020. máj. 16. 09:49
 1/6 anonim ***** válasza:
88%

Sok streamer egyben reklamoz is. Az intelnek megeri oket tamogatni.

Mellesleg az intel erosebb. De nem ar/ertek aranyban.

Nem mindenki annyira gazdag/elvakult fanboy hogy 5% nagyobb teljesitmenyert 25% tobb penzt adjon ki mint egy amd termekre.

2020. máj. 16. 10:17
 2/6 anonim ***** válasza:
79%

GPU-ban az AMD csúcs kártyája jelen esetben (régebben volt Radeon VII is, de ha jól tudom azt már nem gyártják) az RX 5700 XT, ami nem olyan erős, mint a 2080/TI/Super. Szóval nem biztos, hogy elég a 1440p60-hoz.

A streamerek nagy részének külön van egy streamer gép, ahol az nVidia kifejezetten jó az NVENC chip miatt. De lehet, hogy némelyik processzorral streamel és azért kell az I9 és társai. Amit én nem értek, mert az nVidia Encoder bizonyította szebb képet ad.

Az Intel részét a dolognak én sem értem. Talán szerződésük van az Intellel vagy ki tudja...

2020. máj. 16. 10:20
 3/6 anonim ***** válasza:
83%

Egyrészt azért mert egy részük azelőtt rakta össze a konfigot mielőtt az AMD kihozta volna az igazan jó termékeit másrészt meg videokártyából ahogy előttem is írták RX 5700 XT a csúcs aminél a 2080 TI jóval erősebb.

De amúgy VR Jani gamer gépében Ryzen 7 2700X van és nemrég mondták hogy több új gépet is raknak majd össze és azok közt is lesz Ryzen.

Egyébként ha megnézed a tényleg nagy külföldi tech Youtubereket mint Linus vagy Jayztwocents az igazán csúcs kategóriában már ők is AMD Threadrippereket meg Epyceket használnak a munkaállomás vagy szerver gépekben.

2020. máj. 16. 10:38
 4/6 meszike91 ***** válasza:
100%

A nagy streamereknek nem számít az ár-érték arány, mert úgyis van rá pénzük.Továbbá sok esetben amúgy is kapják a hardvereket a szponzoroktól.

Csúcsvideokártyáknál egyértelműen az nvidia vezet, de itt nagyon kevesen tudnak csúcsvideokártyát venni, a középkategóriában meg már jó az amd is.

2020. máj. 16. 11:45
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Munkára nem számít az ár/érték arány. Ha valamit meg kell venni akkor meg kell venni. Ezért vesznek több milliós apple gépet is akár alapvető feladatokra is. Nem számít a pénz, mert visszaforog.
2020. máj. 16. 12:47
 6/6 anonim ***** válasza:

AMD videókártyák nem feltétlenül jók, az Nvidia nagyobb teljesítményt és jobb szoftvert biztosít.

Az AMD processzoroknak egyértelműen jobb az ár/érték arányuk, olcsóbban adják az Intelhez hasonló minőséget, néha jobbak is annál.

Úgy gondolom, hogy azért használnak Intelt, mert a konfigjukat még az AMD Ryzen processzorok megjelenése előtt rakták össze és egy processzorváltás Intelről AMD-re szükségelteti az alaplapcserét is, bizonyos esetben meg a RAM memóriát is.

2020. jún. 1. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!