Miért zúg a ventilátor?
Sziasztok!
Adott egy Asus Inaza gépház. Abban van 3 ventilátor. a hátsó (Képen látható h melyikre is gondolok [mert csak az van rajta a felső nincs :P] : [link] ) ventilátorom a bekapcsolást követően (vagy éppen újraindítás) elkezd zúgni. Elég hangos és idegesítő és csinálja 1-2 percig majd eláll a zúgás. Nem is jön vissza tök mind1 hogy 600 vagy 1100 RPM en pörögnek.
Viszont ahogy újraindítom egyből újra zúgni kezd (Mintha a rezgő telefont raknád a gépházra vagy egy edénybe :D . Nagyjából ahhoz tudom hasonlítani)
Gyári ventilátor kb. 1-2 hónappal a garancia lejárta után kezdte el. (Hmmm milyen különös x'D)
Lecseréltem mert gondoltam kikopott vagy valami de nem. az új amit beleraktam az kb 2 hét után ugyan ez. Csavarok rendesen bent vannak,a hozzá való venti van benne, rendesen illeszkedik,nem törött.
Valakinek van valami tippje hogy mi lehet a baj?
Mi szabályozza a ventilátorok fordulatszámát? A biosban állítottad be, vagy szoftveresen felülvezérelted? Vagy be se állítottad?
Az a normális, hogy bootolás előtt felpörögnek a ventilátorok (ilyenkor még semmi nem szabályozza őket), majd amikor elkezdődik a bootolás (pár másodperc), akkor érvényesülnek a bios beállításai. Ezután be kell töltenie az operációsrendszernek, esetleg be kell jelentkezni (másodpercek/percek háttértár sebességétől függ), hogy a szoftverek profiljai betöltődjenek. Szóval ha a biosban nem csináltál semmit a ventillátor profilokkal, vagy rosszul állítottad be (pwm/dc módokat felcserélted pl), akkor ezidáig végig zúgni fog.
A zúgás elállásából le kellett volna esnie, hogy nem a ventilátorral van a baj.
A Bios-ban alap beallitason vannak szabályzók. Nem nyúltam hozzá (vagyis de hozzá nyúltam, próbáltam állítani hátha de miután láttam hogy hasztalan nyomtam egy alaphelyzetre gombot.
Pwm/dc mod. Ha el tudod nekem magyarazni hogy mi az akkor a mai napon is tanulok valamit ^^
A Like ment azért:)
Állítgattam a PWM és DC üzemmódokban. sajnos nem jártam sikerrel. Semelyik beállítással sem.
Vissza raktam a régit és sajnos arra lettem figyelmes hogy sem az uj sem a régi ventinél nem lehet állítani hogy PWM vagy DC módban szeretném :/
(Pont az zúg szerintem) :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!