Akadoznak a videók, ha a HDD-re teszem őket. Mit tegyek?
Nemrég vettem egy laptopot.
Van benne egy SSD és egy 7200rpm-es 1TB-os HDD.
Amikor lejátszok egy HDD-n lévő videót (VLC-ben) 1-2 percenként 1-2 másodpercre megáll.
Megnéztem a feladatkezelőben. Észrevettem, hogy videónézés közben 0%-át használom a HDD-nek, de amikor jön a pár másodperces akadás mindig felmegy 100%-ra.
Nem lehet valamit átállítani, hogy folyamatosan használja?
Szerintem green tipusu , energiatakarekos hdd van benne. Parkoloallasra allhat, majd vissza, es ez okozza az akadast. Ezt a funkciot biosban lehet kikapcsolni.
Egyebkemt full hd video alatt csinalja vagy 4k video alatt? Mert nem mindegy..
Nézz rá HardDiskSentinellel.
Ha rendben van a winyó, akkor az energiagazdálkodását állítsd át.
#1 Igazad van, az energiatakarékosság a probléma, de nem találtam a biosban semmit, ami kikapcsolja.
#4 0%-a töredezett.
#5 Írtam a kérdésben, hogy nemrég vettem, nagyon valószínűtlen, hogy már elgyötört a SATA kábel.
#3 Ránéztem HDSentienllel, ott ki tudom kapcsolni az energiatakarékosságot, így jól működik, de minden bekapcsolásnál újra be kell állítanom.
------------------------------------------------------------------------------
Valaki nem tudja, hogy hogy kell ezt a módot kikapcsolni HDSentinel nélkül?
------------------------------------------------------------------------------
#1-es vagyok. Vannak tutorialok, hogy kell a biosban kikapcsolni, de nem annyira egyszeru.
A legegyszerubb megoldas: futtass torrent klienst, es a letoltott fajlokat toltse le/fel az energiatakarekos meghajtora. Igy az nem fog parkoloallasra allni, mert folyamatosan munkaban lesz.
Ne aggodj, ez karositani sem fogja.
#8 Nem az erőssége a baj, ebben biztos vagyok.
Már kiderült, hogy az energiatakarékos HDD a baj.
Akkor nézek pár YouTube videót, és rákeresek Google-ön, hátha megtalálom a megoldást.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!