Miért vesz valaki i5 9400F-et Ryzen 5 2600 helyett?
Én Amd-t vettem, de lehet nem tudok valamit, nekem eddig nagyon úgy tűnt hogy az Amd éri meg sokkal jobban.
Most tegyük fel hogy új gépet épít, azaz nincs rákényszerülve Intelre a már meglévő alaplap miatt.
Komolyan érdekel.
Lehet rosszul döntöttem.
nem tudom de en i3 9000 t is megvennem lelkiismeretfurdalas nelkul...
mire gondolsz? Mert en se jatekra se altalanos felhasznalasra nem vennek amd t csak mert "biztonsagosabb"
nekem a fogyasztas nagyon szamit ez a legfontosabb, ahogy a stabilitas is
Amd nel ez nincs igy hiaba sokkal jobbak mint a Ryzen elotti korszakban levo amd k
szoftverek tobbsege is valamiert intelt jobban szereti mindegy mennyire irtak amd re optimalizalva
szoval szerinted?
amd egyeduli elonye hogy tisztesegtelenul olcso, szoval ez is jo marketing fogas nala
#1 hivatalosan az Amd ugyannyit fogyaszt mint az Intel (cpubenchmark TDP 65 W), ezért ez nem állja meg a helyét. Ettől függetlenül megadhatnál valami hivatkozást, mert lehet rossz adatokra támaszkodok.
#2 1600-at akartam venni, de az állítólag nem eléggé kiforrott széria, eleinte voltak vele gondok, ezért nem akartam kockáztatni. Erősebb viszont nem kellett.
#1 + milyen stabilitásra gondolsz? Linkek érdekelnek.
Egyetlen aggályom AMD-vel a VT-X hiánya volt, de most már van AMD Hyper-V, ami hasonlóan használható.
3600 kb. 60ezertol van
3600X kb. 60-70ezertol
es azert szamokban isnmint lathatod ebben mar elege latvanyos ero tobblet van
persze akinek szuksege van ra... de ha igaz meg mindeg nem elege stabil ez sem,
uj intel meg amd ugyis jon ott majd kiderul amd mennyire tud meg rahajtani erre
maga a fogyasztasa nem nagyon javult 3600 nak sem, persze teljesitmenyt nem tekintve!
1600AF = 2600
nem valami koztes cpu ez hanem amit nem tudtak kiadni 2600 kent
nem birta az 2600 orjalet a TDP ben (65W)
persze igy picit gyengebb de techben mar nem 1000 szerias egyaltalan!
tehat pici piszkalassal 2600 od van persze picit nagyobb fogyasztassal mint ha 2600 at vetted volna...
#3 amugy amd vel gondok? Á azzal sosincs gond! :D
nezd csak meg kerdeseket mennyi mindenkinek melegszik mert finomhangolni kell oket, vagy akkor se nagyon lesz jobb
akkor szerinted nemnfogyaszt sokat ha melegszik?
intelel ilyen nincs
persze nem ertem en vedeni kell az amd t vagy sajnalni? Vagy nem tudom miertt harcol mindenki erte hogy milyen jo, azok is akik Intelt hasznalnak csak
szoval
termeszetesen mint irtam olcsonak mondhato viszonylag es igazabol mint az FX "Bulldozer" korszakban most is inkabb valojaban muka procirol van szo
Xy4
Köszi Kontár, feldobtad a napomat!(jót nevettem)
Kérdező:
Mert jobban mutat a kék szín az Aida64-ben, a kék matrica a gépházon, +5 FPS-t kit tud sajtolni belőle magasabb CPU használtság mellett, jobban alszik ha Intel CPU van a gépében stb.
Kevés van aki kimondottan azért mert vesz mert Intelspecifikus szoftvert használ.
1. generációval sem feltétlen volt sok gond, inkább az alaplapgyártók körében de úgy tudom hogy meg lett oldva.
Az 1600AF ugyan úgy ZEN+ magos mint a 2600, csak olcsóbban így érdemes azt venni.(2. generációsnak számít, csak a neve maradt a régi)
#9.Ad azért jó válaszokat a Kontár(7 éve is talán itt válaszolt már), de túlságosan elfogult az Intel felé, amit nem értek.
FX-es időkben tényleg csak a 4. generációs Intelek taroltak, a Ryzennek megjelenésével viszont megváltozott a piac.
Ennek több oka is lehet. Vannak "soha többet nem veszek AMD-t" típusú emberek mert sok éve volt egy vagy több rossz tapasztalatuk és a mai napig azt hiszik az Intel mindenben jobb megbízhatóbb stb.
Sok félig meddig laikus embernek a mai napig nem mond semmit az hogy Ryzen 5 2600 hiszen sokszor még a rendszerkövetelményeknél is csak Intel procik vannak föltüntetve. Ellenben azt tudják hogy az I5 az már egész jó kategória és talán azt is tudják hogy a 9000 széria a legfrissebb most még így jó lesz az nekik.
Akkor ott vannak azok akik azt hiszik jobban járnak a 9400F el mert valamivel több FPSt tud a játékokban mint a 2600 bár az már más kérdés hogy ez olykor csak benchmarkok szerint van így mert a valóságban a 6 szál olykor képes látványos microstutteringet okozni szemben a 12 szálas Ryzennel de ez már nagyon advanced cucc és az átlag vérpistike kiröhög ha ilyesmivel állítod szembe. De egyébként sokszor már a benchmarkokon is mutatkozik a hyperthreading hiánya a minimum FPS nél.
A Red Dead 2 a legjobb példa erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!