Sapphire nitro+ rx580 8gb kártyám játékok alatt ki crash-eli az egész gépet pár perc után?
Legjobb haverom adta nekem, nála működik megfelelően. Az 500 wattos no name tápomra gondoltam hogy az nem elég.
Az lenne a kérdésem, hogy mivel tudnám bizonyítani hogy tényleg a táp a probléma és nem más. Másik kérdésem pesig, hogy ha még egy hónapig nem tudok új tápot venni, hogy oldjam meg a játékok stabil futását?
Próbáltam amd programjával a wattot csökkenteni, így pár perccel tovább bírta a játékokban, de utána ki crash-elt. A hőmérséklete 65 fok körül mozog, ami 100% használat mellett kielégítő.
nem tudsz mit tenni a tap haza is vaghatja vga t es mast is es orulhetsz ha mas kar nem tortenik csak a gep durran el...
ezt nem nagyon kell bizonygatni magatol ertetodo, es a legszebb hogy roncsolast (karosodast) mar most is okozhat barmiben, igy uj tappal is ugyanez vagy hasonlo problema fenn allhat es mondhatod lam nem is a tap volt a gond
szoval orulhetsz igyis ugyis
szerintem elege erteknek szamit az 580 ha a geped nem is szoval erdemes rizikoztatni?
valoszinu hanolyan gep ami illik hozza akkor az is hasonlo erteku minimum
szoval
amugy ennyire nincs penzed es senkinek kornyezetedben 20-30ezer annyira nem sok talan sporolhatsz is ebbol ha kell
es hazhoz szallitjak tapot szoval...
* sporolhatsz szoval ha muszaj 15-20ert is vehetsz de azert meglejebb menni nincs ertelme
persze nem ar alapjannkell tapot valasztani se (pusztan) Watt alapjan (se marka)
hanem pontos tipus
osszrfoglalo kinyitasa
meg olvasgathatsz is
vannak jo irasok gep elfustolesekrol is, meg tudtommal jopar video is, persze mashol is
csak hogy felkeszulj, ne ilyedj meg majd
Hallgató vagyok és jelenleg nincs pénzem rá. Majd ösztöndíjból vennék ahogy megkapom. A gép maga jó kell hogy legyen, r7 2700x, asrock b450m pro 4, 2x8giga ddr4 3000mhz ram, m.2 kingston 250giga ssd és egy 1terrás hdd.
Akkor semmivel nem játszok még nincs pénzem új tápra. Köszönöm a gyors választ. Haveromnak 750 wattos tápja van, neki akkor ezért nem csinálta.
"750"
epp erol irtam
egy 500 koruli normalisan mukodo tap is boven eleg a teljes konfighoz
250W a csucs amit a 580 fogyaszt de ettol kevesebbet fog picivel jatekok alatt
inkabb most nezem neked 2700X ed van
ha lap ugy kezeli akkor felturbozza OC vel is
vagyis ezt kellene lekorlatoznod hiszen alapbol is 105W TDP s de ezen is tullephet joval
azert linkeltem tapokrol es direkt irtam hogy ne W alapjan valasz
neki 750 ese barmilyen lehet lehet az egy alja epphogy nem veszeles is lehet veszelyes is es lehet csucskategorias is
ahogy tied se tudni, annyi alapjan hogy noname, azert manapsag ilyent nem arulnak... tehat ha regi tapra kototted ami valoban cimkenelkuli doboz csak akkor ne csodalkozz,
ujonan viszont kell legyen tipusa, lehet pusztan csak gyenge ami szerencsesebb eset
de egy 550-600 koruli tapnal nagyobbat venned teljesen ertelmetlen
Xy4
A tápom chieftec iSeries, kb fél éves, azért írtam no name-nek, mert "csak" 13 ezer volt és nem csúcskategória.
Ez a cpu dolog érdekesen hangzik, megpróbálok utána járni köszönöm szépen!
Annyit kihagytam, hogy a tápon érződik hogy meleg, amit eddig nem éreztem sosem (régen 1050ti-om volt).
Ezeknek az ismeretében esetleg van új tanácsod? A cpu-t mindenképp próbálom megoldani, utana google-zök.
Köszönöm szépen a gyors és részletes válaszokat!
Megoldottam a problémát, legalábbis gondolom.
Mindent kipróbáltam, már csak egy dolog volt hátra, a ram mhz vissza vetele. Elsőnek 2800 valamennyire vettem vissza, és hibátlanul ment minden. Még úgy is, hogy vissza adtam a vidi karinak az összes elvett wattot és cpu-t is békén hagytam. Aztán kipróbáltam egy másik játékon, ott kifagyott a játék, viszont nem crash-elt a gépem. Szóval lentebb vettem kereken 2800mhz-re a ram speedjét és hibátlanul futott minden eddig.
Egy problémám ami volt, az az, hogy alt f4-re no video signal-t kaptam, de ha rendesen kiléptem semmi gond.
Köszönöm a segítségeteket! Mindenképp beszerzek egy jobb tápot, mert ettől függetlenül nagyon nagyon dolgozik és fel is melegszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!