Alaplapon miért 0-tól kezdődik a SATA csatlakozók számozása?
Mert a 0 a legalacsonyabb szám.
Ha az M.2 SSD Sata, akkor az alaplap kézikönyvében keresd ki, hogy melyik sata csatlakozó lesz inaktív, ha az M.2 slotot feltöltöd.
Könyvében kell megnézni.
Nekem a sata3_0 és 1 lesz inaktív ha m2_1-be van ssd. Aztán sata3_2- m2_2 inaktíválja a sata3_3-mat pedig a m2_2.
De neked lehet máshogy van.
#1 Az mindegy milyen SSD kerül az M.2 portra. Nekem a TUF B450 Plus Gaming lapom letilja ígyis úgyis a 2 Sata portot attól függetlenül, hogy NVMe vagy SATA SSD van rajta. Most épp egy Adata XPG SX8200 Pro 256GB NVMe cucc van rajta és így is inaktív 2 SATA portom, amit úgy vettem észre, hogy az SSD behelyezése óta nem működött az optikai meghajtóm, ami történetesen pont a 2 letiltott port valamelyikére volt kötve.
Megnéztem, minden be van állítva jól. Gondolom ez a működési elv, amit akkor is tart, ha nem SATA SSD-t kötsz rá.
Szerintem a te alaplapod csak fogadja az NVMe cuccot, de AHCI felületen kezeli.
Nincs a BIOS-ban opció, hogy át lehessen kapcsolni NVMe felületre?
Legjobb tudomásom szerint át van, a sebességek is stimmelnek. Mindenesetre megnézem majd. Viszont, maradjunk a kérdező kérdésénél amondó vagyok :)
Elvileg akkor nem tilt le 2 portot, ha NVMe SSD-t használsz.
[link] - Itt van, NVMe interfészt használ az SSD, mégis 2 SATA portom le van tiltva. Akkor gondolom ez a működési elve.
Szóval, igazam volt, ez a működési elv. Ha használsz az M.2 porton SSD-t, akkor 2 SATA portnak búcsút kell mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!