A techpowerup átlaga szerint az RX 550 csak a 36%-át nyújtja egy RX 570-nek azaz ez utóbbi nagyságrendileg közel háromszor erősebb (2,78x). Van különbség bőven. Persze ez fogyasztásban/hőtermelésben is memgmutatkozik (50W TDP vs 120W TDP).
Mitől gyorsabb az 570? A GPU-ban négyszer annyi számoló és textúrázó alegység van jelen, de kétszer annyi raszter blokk és memória sávszélesség áll ezek mögött. Gyakorlatban ez hozza ki a közel háromszoros átlagot (valószínűleg brutális beállítások mellett kijönne ennél nagyobb különbség is arányaiben, de ott már azért az 570 is szenvedne).
Nemrég vettem én is egy 570 Nitro+ karit használtad, de bő fél év élő garanciával. Ez OC példány (kb +7%) és a TDP is inkább ~140W. Az áráért (~30k) szépen megdolgozik. Én GTX 960 2GB kariról váltottam 12k ráfizetéssel. Simán megérte! :)

#3 Kerdezo :D
azthittem csak vicc, RX550 szerintem sose lehetett jo veletel mostani arakat nezve es lar honapja iszonyatosan tularazott
szoval gondolom jo nagy veszteseggel tudod eladni
hardverapro.hu
+1 eddigiekre 570 vagy 580 messze jobb lesz
kerdes hogy minden mas jo e hozza, cpu, tap (minosegileg inkabb)...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!