Az alulfeszelésnek mi értelme van?
Hasznai:
- Mérsékelt hőtermelés és fogyasztás
- Hosszabb élettartam
Utóbbira még csak-csak lehet mondani, hogy nem lényeges az eltérés, de előbbi akár drasztikus is lehet. Én például így csináltam az olykor 120W-ot zabáló processzoromból 65W-os változatot, és így értem el, hogy akár passzív üzemben is tud működni a videokártya, még játék közben is. És nem, csak alulfeszeléstől nem csökken a teljesítmény, cserébe nőhet az instabilitás, ha túlzásba viszik.
Az alacsonyabb frekvenciás dolog viszont baromság, mivel nem a magas frekvencia, hanem az ehhez szükséges magas feszültség a degradáció és a meghibásodás fő okozója.
"Az alacsonyabb frekvenciás dolog viszont baromság, mivel nem a magas frekvencia, hanem az ehhez szükséges magas feszültség a degradáció és a meghibásodás fő okozója."
Elfelejtettem hozzátenni, hogy kivétel az AMD Ryzen, mivel ott valamiért a magas frekvencia (gyárinál magasabb órajelekről beszélünk) valóban okozhat degradációt.
"Én például így csináltam az olykor 120W-ot zabáló processzoromból 65W-os változatot"
Az durva, akkor így akár egy az ajánlottnál kisebb táp is elég lehet az adott konfighoz ha minden cuccnál sikerül ennyit nyerni a fogyasztásnál?
Ha alulfeszelest stabilan birja akkor a teljesitmeny novekedni fog, stabilabb lesz
addig, amig instabbilla nem valik
nagyreszt a kevesbe melegedes miatt van ez
Attol meg hogy feszultseget noveled nem lesz nagyobb teljesitmenyu valami,
meg vannak az optimalis hatarai ennek, valamelyiknek szukebb valamelyiknek tagabb
Tokeletes hardverek epp azok amik OC t is birnak alulfesz mellett, igaz optimalistol egyre jobban eltolodnak viszont teljesitmenyuj nol
a stabilitas persze csokken, de ez nem jelent instabilitast ettol meg
nezeges sok ilyen tesztet ha ez a tema erdekel vegulis a jovoje ez hogy mindent finomhangolj
mivel a gyari beallitasoktol sokkal jobbat ki lehet hozni legtobbszor mindennel
* legelejen amit irtam
*teljesitmeny minimalisan novekszik az egyre jobb stabilitas miatt
persze rengeteg minden fuggvenye ez "sajnos", elektromos halozat, tapegyseg, alaplap...
de altalanosagban igy van hogy attol meg hogy feszt csokkentesz nem lesz instabilabb, erotlenebb csak ha elered az adott peldany hatarat, addig eppenhogy pozitivan hat mindenre
persze ritka kivetelbol is sok van ahol a fesz alitastol elhanyja magat egybol, mindegy milyen kicsi es merre tortent (le-fel)
Xy4
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!