Ryzen 5 3600x proci b450 alaplapba?
Berendeltem egy Ryzen 5 3600x processzort és egy Gigabyte B450M DS3H alaplapot. Tudom, hogy bios frissítéssel megy az alaplapba a proci.
Kérdésem az lenne, hogy ha összeszerelem a gépet, első bekapcsolásnál tudok már bios-t frissíteni? Vagy így el sem indul a gép?
Vagy hogy érdemes? Összerakom a gépet, felrakom a win10-et és majd utána újraindításnál frissítem a bios-t?
Pendrive ra rá tudom rakni egy másik gépről a frissítéshez szükséges fájlt.
Gondold el, jön hozzád egy indiai, aki csak az indiai nyelvet beszéli (ryzen 3600x). Ahhoz, hogy te ezt megértsd, tudnod kell a nyelvén beszélni (ez az a BIOS, amit felismer). Ha nem beszéled a nyelvét, hogy tudnád végrehajtani az utasításai alapján a feladatot (az új BIOS felrakása)? Fizikailag lehetetlent akarsz.
Ha mázlid van, nem raktárba beragadt darabot kapsz, mert a gyártó, amint jön ki új processzor, vagy valami változtatás történt, a gyárban már a legújabb BIOS-t rakja fel neked a lapra és így probléma nélkül fog menni. Ha viszont raktárba ragadt darabot kapsz, amin még korábbi BIOS verzió van, akkor sajna megszívtad, mert nincs módod az indításra, a lapon pedig csak q-flash van, vagyis BIOSból indítható BIOS frissítés, de a gép a BIOS-ig se tud eljutni (q-flash plus lenne, hogy memória és processzor nélkül is tud bios-t frissíteni AMD-nél).
Ekkor marad egy olyan processzor kölcsönvétele, amivel működik az alaplap, bios frissítés és vissza bele a 3600x. Ha van ismerős, tőle kérsz, ha nincs, akkor viszont PC szerviz, visszapostázás az eladóhoz stb.
Ezért kéne olyan lapot választani, amik processzor nélkül is updatelhetőek.
#5 :D akkor mi is a gond
amugy pedig ha arra gondoltal hogy osszeszereles nelkul kerted...
Es akkor? Boltnak kell irnod hogy kersz bios frissitest, es ha fizetos hozzaszamlazzak megcsinaljak, ennyi nem?
pfff, elég fos, pcx, compker, mindenki csinál bios frissítést összeszerelés nélkül :D
Ha van ismerősnek olyan procija, amivel megy a gép, akkor jó.
Egyre figyelj, a nem G szériás ryzenben nincs IGP, tehát beépített videokártya, anélkül pedig nem indul el a gép, szóval legyen egy dedikált videokártyád és mindenképp a dedikált vga kimenetére kösd majd rá a monitort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!