Hogyan hűtsem le a videókártyát? Msi radeon rx570 8g oc 8gb kártyám van, deepcool xfan120 ventiből raktam be 4-et 3-mat előre befelé fúj, hátra 1-et ami kifelé, kereszthuzatot csinálva.
Figyelt kérdés
Az alaplapom mikroATX-így lehet kicsit távolabb vannak a ventit elől.
Na de, mielőtt beraktam volna 1-et is a War Thunder játék olyan 65 fokra vitte fel a kártya hőjét és automatára állított ventijével olyan 3000 RPM-en pörgött.
Most, hogy bent van a 4 venti + ssd hűtőbordát is raktam be, az automata beállítással nem akarja megemelni kb 1100 fölé az RPM-et. Manuális szabályozással persze megteszi, de akkor is furcsa ez nekem.
Most kihúztam a 3 befelé fújó ventit, úgy játszottam és autómata szabályozással, 75 fok és csak 1500 rpm-en pörgette. Ötlet, hogy mit kéne? Szabályozzam manuálisan?
A 3 ventin a nyílak befelé és lefelé mutatnak. A kifelé fújón balra és felfelé.
2020. ápr. 22. 23:20
1/5 A kérdező kommentje:
Igazából a + ventikkel az lett volna a célom, hogy a kártyát játék közben olyan 50 fokra vigyem. Ha kb. 3600 RPM en megy a gpu ventije, és mennek a segédventik is 60-62 fokosa gpu.
2020. ápr. 22. 23:24
2/5 A kérdező kommentje:
Elnézést az 1100-1500 as ellentmondással utóbbi a valódi.
2020. ápr. 22. 23:26
3/5 anonim válasza:
Nem értem mi a probléma? Egy mai GPU-nak a 80+°C sem probléma, mégis mi a sz*rnak akarod te lehűteni 50°C-ra? Egyébként esélyes, hogy levegővel nem fog összejönni, csak vízzel.
4/5 anonim válasza:
Ezek a hőmérsékletek teljesen rendben vannak.
5/5 A kérdező kommentje:
Soknak gondoltam a 80 fokot, de jó tudni, hogy normális.
2020. ápr. 23. 08:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!