A PS2-es csatlakozós billentyűzet jó-e ps4-be? Vagy csak ps2?
Atyaég de rég láttam utoljára PS/2-es billentyűzetet...
Amúgy nem tudom.
A PS/2 csatlakozó (perjellel!) NEM a PlayStation 2 után kapta a nevét.
Az IBM PS/2 a 80-as évek végén volt egy viszonylag siekres PC, abban alkalmazták először ezt a csatlakozót. (Előtte a DIN csatlakozót használták a billentyűzethez, ami hasonló volt, csak nagyobb, és a soros (RS232) portot az egérhez.) Maga a PS/2 gépsorozat hamar lecsengett, 2-3 évig volt gyártásban, de a csatlakozója olyan jól sikerült, hogy világszerte átvették a gyártók, és kvázi szabvány lett.
Hogy aztán később a PlayStation 2 neve is hasonlóra rövidült (PS2, itt nincs perjel), az csak a véletlen műve.
A PlayStation 2 egyébként USB, valamint egyedi kontrollerportokat tartalmazott, NEM volt rajta PS/2 port, mint ahogy a PlayStation 4-ben sem.
A #2 válasz tökéletessen leírja a helyzetet. Annyival kiegészíteném, hogy van USB -> PS/2 átalakító.
(A régi KVM switchünk csak PS/2 csatlakozót kezel, az új szervereken viszont csak USB van és erre sokkal egyszerűbb volt, mint az egész cseréje)
Szerintem ezt az átalakítót kezeli a Playstation 4 rendszere, bár még nem próbáltam.
A Playstation 2 konzolhoz volt egy nagyon ritka (szerintem csak japánban forgalmazott) készlet, amivel lehetett rajta linuxot is futtatni és ahhoz is volt billentyűzet. Viszont azon mezei USB csatlakozó van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!