Ryzen 5 2600-as procihoz milyen alaplap kéne?
MSI B450 TOMAHAWK MAX ha ennyiért akarsz, annál jobbat nem igen kapsz.
Olcsóbban B450m Pro4-F, bár a Tomahawk Max jelentősen jobb.
Ha tövig akarod húzni, akkor D-osztályú lap kell. E-osztályú, ha csak kicsit akarod húzni. F-osztályú, ha nem akarod húzni.
A legjobb ár/érték arányú lap a legolcsóbb lap, ami kapható a boltban, és van rajta elegendő csatlakozó, ami neked szükséges. Egy 15 ezres lappal is ugyanolyan jól és megbízhatóan fut alapórajelen.
AMD RYZEN 5 1600 AF 34k
MSI B450 pro vdh
Bár én nem tuningolok, de a sok Ryzen-okosság miatt (XFR, PrecisionBoost) konkrétan 0. pillanattól kezdve 3850MHz-en ketyeg a 2600-am. Magának állította így be, mehetne az a max turbo 3900MHz-en is, ha beállítanám, de nem érdekel, jó ez így is.
[link] - én ezt az alaplapot használom. Nem akartam ROG lapot, az már kicsit overkill lett volna, viszont MSI lappal volt már rossz tapasztalatom, így kísérletezgetni sem akartam, tehát maradtam a jól bevált Asus-nál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!