Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem ismeri fel az...

Miért nem ismeri fel az utólag behelyzett plusz ramot a régebbi fajta Asus laptopom?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

adott egy régebbi fajta Asus laptop (Asus X5DIJ-SX471D), amiben alapjáraton 2GB ram van, egész pontosan DDR2, 2GB, 1.8V, CL5, 667Mhz. Tapasztalatom szerint integrált memória van benne, mivel nem találtam benne ram modult, de helyet, ahova be lehet helyezni, azt igen. Rendeltem is ezekhez a paramétereknek megfelelő ramot, bele is tettem, de sajnos nem ismeri fel a laptop a plusz ramot.. Elindul, működik a laptop, de Számítógépen belül, a “Telepített memória (RAM)”-nál csak 2GB-ot ír ki.. De a CPUID pedig jelzi, és érzékeli, hogy be van helyezve.. Esetleg valakinek, valami ötlete?

Előre is köszönöm!

2020. ápr. 21. 01:59
 1/3 anonim ***** válasza:
volt valami régi asusom azt is 2ről 4re bővítettem először más cpu-hoz való rammot vettem az a nyakamon maradt a biost se vitte túl a másmilyen ram aztán mikor belevalót vettem a biosban valamit át kellett állítani nem tudom mit és újra telepíteni a win7-et. ez az esetek 100%-ban már megoldja a hiányzó memóriát. amúgy az se kizárt hogy rossz a foglalat. vagy nem megfelelően lett bepattintva a ram. vannak olyan amatőrök hogy odateszi lenyomja bepattan azt jó úgy. meg kell takarítani az érzékelőket slot 1 slot2 növekvő sorrendbe kell tenni méret alapján, meg van egy eljárása a ram bővítésnek. láttam olyan gépet hogy hiányzott egy csavar és amiatt nem indult, a csavar volt az ellenállása valami alkatrésznek.
2020. ápr. 22. 02:08
 2/3 A kérdező kommentje:
Majd megpróbálkozok egy újratelepítéssel, köszönöm!
2020. ápr. 22. 11:24
 3/3 A kérdező kommentje:
Mit ajánlasz, hogy telepítsem újra? Úgy, hogy benne van a plusz ram, vagy legyen kivéve addig?
2020. ápr. 22. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!