Ti milyen intel gépet raknátok össze 200 ezerért?
#8 Szerintem én sem akartam a kérdezőre AMD-s gépet erőltetni csupán kifejtettem szerintem miért járhatna jobban azzal a jelen esetben.
Az tény hogy jobban tartják az értéküket na de ez miért van? Azért mert az Intelnél 2 évente cserélgetik a fogalalatot és így könnyebben el tudják adni a használt procikat mert ha valaki nem akar új lapot is venni akkor muszáj megelégednie az utolsó kompatibilis procikkal.
Ettől nekem még senki nem fogja bemagyarázni hogy egy 70-80 ezres használt I7 7700K nem túlárazott.
"mas kerdes hogy felajanljak akik azt hasznalnak es jonak tartjak"
Ezzel csak az a probléma hogy aki nem tapasztalt még jobbat az nem tudja miről marad le. Ezért nem szoktam sokszor az ilyen "én ezt használom nekem jó" típusú véleményekre hagyatkozni bizonyos termékeknél. Mai napig rengetegen állítják hogy nekik bőven elég egy 4 mag 4 szálas proci mindenre is és teszik mindezt úgy hogy sosem próbáltak egy 8 mag 16 szálasat és nem tudják néhány program mennyivel jobban futhatna.
"amikor jatekra felhasznalas teren mindeg az intel mogott kullog az amd ahogy nvidia mogott is
Ezen kivul teljesen mindegy mennyire is "rosszak" ha legtobben jatekra hasznaljak gepuket
ezen sosem valtoztatott az ido sem, vagyis nem fog annyit javulni idovel amd cpu/gpu (amit most megvesznek) hogy legyen ertelme"
200 ezres keretbe újan jó eséllyel csak egy 4 mag 4 szálas I3 férne bele míg AMD oldalon egy 6 mag 12 szálas Ryzen 5 1600 AF.
Na most azt ne mond nekem hogy a mai és jövőbeli komolyabb, proci igényes játékokban jobb játékélményt érnél el egy 4 mag 4 szálas procival mint egy 6 mag 12 essel legyen bármelyik gyártótól is. Nekem egy 4 mag 8 szálas I7-em van és ez is olykor már elég látványos stutteringet produkál néhány játéknál mint az AC Odyssey vagy a Shadow of the Tomb Raider (GTX 1080 mellett).
Ezek után nem akarom tudni hasonló kaliberű játékok hogy tudnak egy 4 szálas procin.
"aki fuggetlen akar venni az intel+nvidia t fogja preferalni"
Még az Nvidia részben igazad lehet de szerintem nagyon tévedsz ha azt hiszed így 2020 ban Intelt vesznek a "független" azaz pártatlan vásárlók. Akik nem előre összerakott gépeket vagy laptopokat vesznek azok hatalmas többségben választanak Ryzen procikat ennek több helyen is utána lehet járni.
hat en ugy lattam hogy inkabb amd Ryzen dominans eloreoszallitott gepekben, es marketingje is a csapbol is folyik
laptopoknal is nagyon jelen van, sokkal jobban mint regebbi amd-k koraban
intel (szivecske)
nvidia (szivecske)
#11 "jobb játékélményt"
nem epp megfordizva irtam mint lathattad hogy par ev mulva a most megvett 8/16 os AMD nem lesz jobb, igy nem volt ertelme csak mert jolhangzottak ezek, mint egy 4 es Intel
Sajnos AMD nel is cserelni kell a lapokat, ha kicsit lassabban is, de tobbnyire ezek a "meghosszabbitott kompatibilitasok" nem valami tul jol jonnek be a gyakorlatban, mindeg ugyanugy pisloghatnak, hiszen 2-3generacio fer bele a "keretbe" de ez intelnel is tobbnire igy van
akkor?,
nem azt mondom hogy Ryzen nek a gyakorlati marketingje ne lenne nagyon jo
de ettol meg Intelt nem utasitotta maga moge es meg melle sem
Maga a processzor nyilván nem lesz jobb de jobban ki lesz használva. Egyre több játék használ 6-8 magot akkor miért ne lett volna jó döntés pár éve egy Ryzen 7? Egy 4 szálas I5 7400 3 4 éve még simán lenyomta a Ryzen 5 öket de mostani játékokban már olykor igencsak kikap főleg a minimum FPS értékeket nézve.
Az AM4 és foglalatra 4 generációnyi Ryzen fért rá ugye most jön idén az utolsó széria. Ellenben az utóbbi Intelekre 2 tehát konkrétan fele kétszer annyi ideig támogatottak a Ryzen lapok és procik. Az már csak hab a tortán hogy Ryzenek óriásit fejlődtek 1 szálas teljesítményben és hatékonysagban az első és az idén érkező negyedik generáció között. Ezzel szemben az Intelnél 3 foglalaltváltás alatt is alig történt érdemi előrelépés 1 szálas teljesítményben szóval azért nagyon nem hasonló a 2 cég helyzete ilyen szempontból.
Játékokban meg 1 2 Intelre optimalizált programban még mindig van egy minimális előnye az Intel prociknak de még hogy nem állított a maga mögé az AMD?? HEDT, szerver és az újonnan megjelent zen 2 laptop procikkal laptop kategóriában konkrétan félholtra verték az Intelt nem hogy maguk mögé állították LOL. És tekintve hogy a 10. generációs Intel asztali procik is ugyanúgy 14nm en jönnek jó esély van rá hogy a Ryzen 4000 széria már játékokban is maga mögé fogja utasítani az Intelt. Na akkor leszek kíváncsi milyen érveket hoznak fel Intel vásárlása mellett.
Kérdező neked is mondom. Nyugodtan állíts össze 200 ezres Intel konfigot amiket az első mutatott nem rosszak. De azért érdekelne mi miatt ragaszkodsz a kékekhez
Bocsi srácok nem akarok beleszólni, de ez a Ryzennek hiába van több szála később úgyis gyengébb lesz, marha nagy hülyeség.
https://www.youtube.com/watch?v=97sDKvMHd8c
Érdemes megnézni, hogy amíg Battlefield 1-ben kikapott.
Addig Battlefield V-ben már nem. És ez egy más helyeken is megjelenő tendencia.
Megnézed, most aprón az 1600(X) 28 ezertől 35 ezerig van.
Az i7 7600K? Ja hogy 45-50 ezer?
Tehát az intel gyengülő processzorai drágábbak, hiába vannak egy kihalt platformon é hiába kezelnek kevesebb pcie szálat. Igen, mert az Intelnél nem használhatsz PhysX kártyát mert 8 lane marad csak a nagynak.
Nyilvánvaló, az intel +10% újkori teljesítményelőnyéért kicsengetni 2016-ban 2x annyi pénzt megéri. Majd 4 év múlva teljes szettet cserélni.
Míg szegény amd-s csak 10 ezer forint ráfizetéssel megkétszerezi az addigi teljesítményét.
JA VÁRJ, HOGY NEM.
Eddig lehetett vitatkozni, hogy az intel vagy az AMD a jobb, de amennyire nevetséges volt anno az FX széria, annyira nevetséges most az intel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!