Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért van az, hogy ha a...

Miért van az, hogy ha a gépemről átmásolom a fotókat a pendrive-re, gyakran sérül?

Figyelt kérdés
Van hogy 1-2 színes csík van benne, van, hogy a kép alsó fele hiányzik, de olyan pendrive-om is van, amiről egyszerűen eltűnt a képek fele. Pontosabban nem tölti be, mert próbáltam előhozni ingyenes programmal, amiből csak az derült ki, hogy előhozható a kép, de ugye használni nem tudom, mert telenyomja reklámszöveggel a fotót. Szerencsére mindig előhívom a jobb képeket, de szerettem volna tárolni is más módon, de ez mostanában nem akar összejönni. Mi lehet az oka?

2020. ápr. 13. 06:15
 1/8 ThodEE GoD ***** válasza:
100%
Ha a gépen kifogástalanul megvannak akkor a pendrivera gyanakodnék, ha viszont több pendrive is ezt csinálja akkor passz :/
2020. ápr. 13. 08:53
 2/8 Mr. V. ***** válasza:
100%

Egy ismerős a mikrója tetején tárolta a pent, aztán a 8GB-osból low level formattal (buildinggel) kb. a felét tudtam neki ismét életképessé tenni, a többi véglegesen meghibásodott.

Tehát semmilyen rádiós zavarforrás (mikró, transmitter, router antennája, stb.) közelébe nem célszerű tenni.

Nekem még hasonló problémám nem volt, de van 1 javaslatom:

Total Commanderbe is be tud épülni, de külön is használható másoló program:

Tera Copy 2.3

Az újabb verziók rosszabbak, ez stabil, jól működik.

Beállítható a másolási sebesség mellett pl. az is, hogy minden másolt fájlt leellenőrizzen CRC-vel, így garantált, hogy az átmásolt anyag megegyezik az eredetivel, nincs benne hiba, vagy ha van, az azonnal jelezve is lesz.

Ha pedig recovery programokkal próbálod helyreállítani a képeket, akkor semmiképp se ingyenest használj, mert az vagy csak egy részét képes, vagy ahogy láthattad; reklámokkal pakolja tele! Van sok oldal, ahonnan a Pro változatot is le lehet tölteni szinte bármiből, csak némi keresés és türelem szükséges hozzá.

2020. ápr. 13. 08:59
 3/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
57%

#1 akkor alaplap vagyis usb port

probald massal, ha ez elolapi akkor eselyesen rosszminosegu a gephaz, vagy hibas, de vezetekek is lehetnek meg szinten alaplapi csatik

aztan ki tudja sok egyeb is lehet a gond

az erdekes ha progi elohivja kepet, hogyan? most valoban latod is? vagy csak elkepzeled reklam helyett :D

mert ha visszaalitja valahogy akkor is hasonlo gondok lehetnek, de masok is felmerulhetnek

2020. ápr. 13. 11:45
 4/8 A kérdező kommentje:

# 2/3

Köszönöm a tippeket, hasznos volt.

2020. ápr. 13. 12:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Ilyet utoljára 1.44 floppyn tapasztaltam... =8()
2020. ápr. 13. 12:01
 6/8 A kérdező kommentje:

Vadonatúj, 300.000 Ft-os gépemen ugyanaz történik, mint az olcsóbban. Sanszos, hogy inkább pendrive lesz, csak az az érdekes, hogy vannak noname pendrive-jaim, amiken hosszú évek óta változatlan minőségben vannak rajta a fotók, egy ideje meg több pendrive-val, géppel próbálva sorozatban járok így.

Az meg, hogy egy sérült képfájlt elő tud hívni egy program, nem olyan "nagy dolog", hogy oda kelljen képzelnem a képet, hiszen erre találták ki.

Konkrétan ott a fotó, csak a program nevével van teletűzdelve a kép, hogy ne tudjál úgy vele semmihez kezdeni, amíg a pro változatot meg nem vásárolod.

2020. ápr. 13. 12:06
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
H2testw.exe vel le kell ellenőrizni az üres pendriveot..
2020. ápr. 13. 12:20
 8/8 A kérdező kommentje:

# 7/7

Köszönöm!

2020. ápr. 13. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!