Mit fejlesszek jobb játékélményért?
Mostanában észrevettem, hogy a mai játékok egyre gyengébben futnak a gépemen, már 60fps alá is lemennek, ami egy 144hz monitor mellett extra kellemetlen. (Egyre lejjebb viszem a beállításokat is, hogy kompenzáljam a teljesítmény csökkenést)
Nem tudom, hogy ezen hardverek közül melyik a gyenge láncszem, ami visszahúzza a többit. Ebben kérnék segítséget.
Spec:
Alaplap: MSI B150m bazooka plus
CPU: i5-7500
CPU hűtő: CM hyper 103
videokártya: MSI gtx 1070ti gaming
Táp: Corsair VS550
RAM: Hyperx 4x4gb 2400mhz (Tudom, hogy az alaplap csak 2133-at tud)
Gépház jól szellőzik, van benne 3 ventilátor (bequiet)
Nem mertem eddig húzni a videokártyát, mert félek, hogy 550W táp nem elég hozzá.
Mekkora felbontásban játszol? A procid mindenképp problémás sok modern játékhoz, de 1080p ben ennek a kártyának még teljesen meg kell állnia a helyét(ilyenek, hogy rdr2 nem futnak rajta simán állítgatás nélkül, de az nem fut semmin rendesen), 1440p már problémásabb, de még arra is vállalható - viszont ekkora felbontásban már nagyobb különbség lenne egy gyorsabb kártya mint egy gyorsabb proci.
"VGA oc kb semmit nem hoz, inkább csak ártasz vele."
Ez mondjuk pont nem igaz, pláne nem 1070ti nál, a gyártók nem adhatták tuninggal őket hogy ne kerüljön még közelebb az 1080 hoz, a legolcsóbb, leggagyibb hűtésű kártya is ugyanolyan órajelen jár mint a legcombosabb(de még csak válogatni sem engedte őket az nvidia, teljesen random hogy mennyit bír ami hozzád került). 10-15 százalékot a legtöbb 1070ti ból ki lehet hozni pár perc állítgatás után, ott meg már gyakorlatilag teljesen megegyezik egy stock 1080\2060 al.
A reflexeidet.
Most legalább az fps-re foghatod ha nem sikerül valami, akiknek erősebb a gépük azok a microsoftra fogják. ;)
Ezzel megoldódott a gondod.
i7-7700K
G.SKILL Ripjaws4 16GB (2x8GB) DDR4 2400Mhz F4-2400C15D-16GRR
MSI GeForce RTX 2080 Ti 11GB GDDR6 Ventus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!