Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ssd Dram cache-el?

Ssd Dram cache-el?

Figyelt kérdés

Olyan ssd-t keresek ami bizonyítottan rendelkezik dram cache-el! 2,5 slotos belső meghajtóra gondoltam!

Remélem tudtok ajánlani párat!

2020. ápr. 9. 18:09
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
És az miért lenne bármire jó?
2020. ápr. 9. 18:17
 2/9 A kérdező kommentje:
Mert a Dram cache nélküli Ssd-k hamarabb tönkremennek és lassabbak is!
2020. ápr. 9. 18:44
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Hamarabb tönkremennek? Ezt a hülyeséget honnan vetted? Semmi köze annak a cache-hez, a cache nem arra való.

A lassabb is ritka esetben lehetséges, ha annyit írsz rá egyhuzamban, és lassú lenne az ssd, mert gagyi, akkor valóban torlódhat az adat, de akkor már a cache sem segít, mert fix az adatírási idő az ssd-nél a hdd-vel ellentétben.

A tönkremenés ideje legfőképp attól függ, milyen tranzisztor van benne (SLC, MLC, TLC...), mennyire jó a gc algoritmusa, és a tranzisztornak mennyi az írási ciklusok száma. Én mint diplomás mérnökinformatikus, aki ismeri az ssd belső működését, nem igazán értem, minek dram cache. Parasztvakítás. Esetleg szerverben lehet értelme, ahol nem egyenletesen jön iszonyatosan sok kérés.

2020. ápr. 9. 18:48
 4/9 A kérdező kommentje:

Értem az állításaidat!

A linus tech tips videóit néztem a minap és ott azt állították, hogy a Dram cache nélküli ssd-k a ( térkép ) nélkül folyamatosan újra írják a cellákat! Pláne a Windows ezért elkezdtem aggódni hogy, ha nincs egy ssd-ben Dram cache lassabb lesz ill. Hamarabb tönkremegy a folyamatos újra írások miatt! Emiatt írtam a kérdésem!

2020. ápr. 9. 19:02
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Milyen térkép??? És ennek mi köze lenne bármilyen cache-hez?

Atyaúristen...

Vegyél egy normális bármilyen ssd-t, amire nem panaszkodott senki, lazán kibír majd évtizedeket is.

2020. ápr. 9. 19:08
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Megfogadom a tanácsot!

2020. ápr. 9. 19:15
 7/9 A kérdező kommentje:

"Térkép" alatt eme videó értelmezését értettem.

[link]

2020. ápr. 9. 19:20
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Értem már honnan jött ennyi bulls...

Ekkora baromságot életemben nem hallottam még, és ezek képesek "tech tip" néven csatornát...

Első javítás: a cache az gyorsítótár, csak akkor működik, amikor éppen nincs kapacitása írni.

Az a "térkép", az biztos hogy nem lehet ram-ban. Ennek oka az, hogy a ram elveszíti a tartalmát, amint nem kap áramot. Ezért is van a nevében, hogy cache, és nem chip...

A többi videója még katasztrófább.

Ez az ürge életében nem értette hogy működik egy-egy alkatrész...

Azt mondanám, fizetett reklám (merthogy a nézettség alapján nyílván a pénzért videózik), aztán kapott ajánlatot, hogy 1-1 terméket mutasson be valahogy pocséknak, a világ legjobb, leggyorsabb és legtökéletesebb ssd-je pedig a samsung-é...

2020. ápr. 9. 19:28
 9/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm válaszodat alapos átgondolás után úgy gondolom teljesen egyetértek veled! És linus bekaphatja!

Való igaz! A RAM áram nélkül elvesziti adattároló képességét! Teljesen logikus az állításod!

2020. ápr. 9. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!