Frissen összerakott gép miért nem indul el?
Vettem új lapot, procit, ramot, és egy m.2-es ssdt.
A régi ssd, hdd, videokártya az maradt.
De amikor összeszereltem valamiért nem csinált semmit mikor be akartam kapcsolni. Az alaplapon a rog logon égett az RGB amikor bekapcsoltam magát a tápot, de a bekapcsoló gomb megnyomásával semmi nem történt. Bénáztam 1 órát legalább a front panel jumperekkel, de semmi gondoltam megpróbálom manuálisan bekapcsolni, de csavarhuzos megoldással se ment. Mi lehet a probléma?
Be se indul egyáltalán?
Egyébként szereld össze a lap dobozán apránként a gépet és úgy indítgasd el.
Ha beindul és nem kapsz hibaüzenetet akkor lehet a ram nincs rendesen benne (volt már hasonló problémám ddr4es rammal).
Igen, először próbáld az alaplapot úgy, hogy csak a procit (+venti csati), videokártyát, RAM-ot teszed bele, és csak a tápot és monitort dugod rá. SSD, HDD nem kell, esetleg még a ház kis hangszórója (ha van), hogy csipog-e.
Sőt, a videókártyát is elhagyhatod, és csak a hangszórót figyeld.
De ha leírod az alaplap, proci, RAM típusát, akkor segíthetünk ellenőrizni a kompatibilitást.
Alaplap: Asus rog b450 f - gaming
RAM: 2x8 GB Corsair vengeance lpx CL16, 2666MHz
"kértem rá bios frissítést egy ryzen 3600 került bele"
"Én kértem rá bios frissítést, és semmi problémám nem volt vele."
Bár ettől még illene legalább a BIOS-nak elindulnia, hogy lehessen frissíteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!