Ezek normális adatok?
A cpu hőmérsékletére és a cpu ventilátor fordulatszámára gondolok. Szerintem nagyon magas értékek.
A ventilátor állandóan 6000 körül pörög, hangos mint a nem tudom mi.
Igen,már kitisztítottam múltkor a CPU hűtőt stb, ha valaki ezt tanácsolná.
Régi a hűtőpaszta is a procin.
Ha teszek új pasztát és még plusz egy ventilátort, hogy szívjon be némi friss levegőt a házba, akkor megoldódhat ez a probléma ?
Köszi a válaszokat!
Értékek.: [link]
A paszta segíthet 2-3 fokot, de eleve milyen hűtő van ezen a procin és milyen házban van?
Nekem is van egy ilyenem AC Freezer 64 Pro hűtővel Gigabyte GZ-M1 házban. Nem volt mostanában takarítva és már eléggé ráférne és a ház sem a legszellősebb a világon, de így is csak 40-41°C a proci és 960-as fordulatszámmal megy a ventilátor filmnézés mellett.
Ha gyári hűtővel hűtőd, az a Phenom II és Bulldozer korszakban elég gyatra volt. Nem sokat fog segíteni rajta az újrapasztázás.
csak 2-3 fokot !?
akkor már csak a plusz ventilátorban bízhatok.
Ehhez a procihoz milyen hűtőt ajánlanátok ?
Biosban volt erre beállítás, hogy CPU Quiet Fan.
Azt beállítottam slow-ra.
Hát mintha kicserélték volna, olyan csendes.
Viszont így 50 fokos a proci, bár eddig is ekörül volt.
Már megrendeltem a plusz ventilátort is és a pasztát.
Remélem nyerek így jó pár fokot.
A hőmérsékletekkel nincs probléma. Két dolog történhetett:
A - elállítódott a ventillátor görbéje így nagyon hamar felpörgeti maximumra. Ezt szoftveresen tudod javítani bios-ból általában vagy valami programmal, amit a gyártó ad.
B - elromlott a ventillátor visszajelzése/vezérlése és ezért az alaplap folyamatosan maximumon pörgeti. Érdemes lehet átdugni a ventillátort egy másik csatlakozóra, esetleg másik ventillátorral kipróbálni.
Már írtam az előbb, hogy ki volt kapcsolva a BIOS-ban a csendes CPU ventilátor mód. Ott volt 3 beállítási lehetőség (Lassú, közepes és gyors).
Beállítottam a lassúra és most hihetetlen csendes lett.
Terheltségtől függően tudja már állítani a fordulatszámot.
Egyébként, ha bekötöm a plusz ventit, akkor annak is lesznek ilyen beállítási lehetőségei?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!