Hogyan tudnám frisstíeni a firmware-t TL-WR841N típusú routeremet?
Kereső:
2. találat a gyártó hivatalos letöltési oldala:
ahol kiválasztható a V11-es hardverrevízió:
[link] v11/
és elérhetőek a legfrissebb firmware-ek:
[link] v11/#Firmware
köztük a legfrissebb 2016-09-07-kori keltezésű
Vagy az előbbi keresőoldal 7. találata az OpenWRT oldalára vezet:
ahol kiderül, hogy az OpenWRT 18.06.8-as verziója megy fel rá.
De a DD-WRT is rámegy:
Persze csak óvatosan a 3. féltől származó firmwarekkel - érdemes elolvasni előtte a telepítési leírásokat.
Egyébként hogyan jön képbe az IPTV? Hogyan (milyen portokon keresztül) van bekötve a TP-Link router a rendszerbe - a szolgáltató végponti eszköze (modeme, modemmel egybeépített routere) és az IPTV set-top box közé?
Most olvastam át újra a kérdést...
A V11 -es hardver -re csak V11 -es firmware rakható.
Az IPTV boxok tudomásom szerint IGMP protokollt használnak, amit már a V9 -es is tud (nekem is van egy IPTV box a TP-Link TL-WR841N után és működik, viszont NAT -ot igényel. Vagyis a TL-WR841N WAN porton kap netet és a DHCP szerver is megy rajta. Ha LAN porton kap netet és AP -ként használod (DHCP szerver nélkül), akkor az IPTV nem fog működni statikus IP -vel sem (tapasztaltam), viszont ami érdekes, hogy WDS bridge -et használva vezeték nélküli megoldás esetén is ment utána az IPTV (ezt is kipróbáltam)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!