Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Dynamic VCore (DviD) Dynamic...

Dynamic VCore (DviD) Dynamic VCore SOC (DviD) CPU CDDP Melyik mit jelent s mi célt szolgálnak?

Figyelt kérdés

Lenne egy 2700x-em egy Aorus x470 ultra lapon 3200-es ramokkal, sajnos nem nagyon érzem stabilnak, többször is kifagytam már, a hőfokokat folyamat nézegetem, a procim eddig nem érte el a 70 fokot sem, nem nyektettem, a vrm-ek 55 maximum, játékoknál 48 a max, a vga is 66-70 körül, viszont a feszkó kishíján súrolja az 1.5 voltot és el boostolgat 4,4 ghz-ig is, ha kikapcsolom a CPB-t akkor hibátlan, de akkor nincs meg az a teljesítmény pl játékoknál az alap 3.7ghz órajelével, ha meg adok neki akár biosban akár R.M.-el egy 4-4.1 ghz értéket nem akar lejebb menni sem a feszkó sem a freki ha csak üresen ül az asztalon, és így szintén fagytam már ki 1x. (energia beállításoknál kiegyensúlyozott, biosban Global c-state controll enabled.)

Érdekelnének a címben említett értékekkel mit állítok, esetleg mit javasolnátok a stabilitás, megbízhatóság, és élettartam növelés érdekében,

#Aorus x470 #Dynamic Vcore
2020. márc. 31. 12:36
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

VCore offset-nek rakhatsz egy -0.05V-ot, illetve többel is próbálhatod, olyan -0.05 -- -0.1V között.

Bár nem értem miert instabil, tekintve ahogy értelmezem minden auto-m van.

SoC offset-hez ne nyúlj, felesleges.

2020. márc. 31. 12:46
 2/4 A kérdező kommentje:

Igen, gyakorlatilag minden auto, lehet ryzen balanced-en volt az energia központban akkor a beállítás mikor fagyott, és olyankor az EDC folyamt 90%+-on pörgött, nem tudom ez okozhat e fagyást, minden esetre ez is fura..

Bár annyit még hozzá tennék, hogy nem frissen telepített a win, hanem még egy régebbi fx confignál raktam fel 2-3 hónapja, talán ennek is köze lehet

2020. márc. 31. 13:05
 3/4 A kérdező kommentje:
Bár kicsit tartok ettől az aorus laptól, úgy olvasgattam, hogy elég alap vrm-ekkel szerelt és a fázisokkal is trükközött... de úgy gondolom ha normálisan van hűtve nem kéne problémásnak lennie.
2020. márc. 31. 13:07
 4/4 A kérdező kommentje:
adtam - 0.05-öt, de mintha észre sem vette volna, 1.49-ig felmegy.
2020. márc. 31. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!