No video input probléma? Mi lehet a baj?
Tegnap hozta meg a futár az új számítógépemet és akadt egy kis probléma. Minden kábelt átdugtam az új gépbe, majd bekapcsoltam a gépet, de a bekapcsolás után azt írja ki, hogy: "No video input"
Utána pedig, hogy: "Enter sleep mode", majd elsötétül a képernyő. Utána minden kábelt visszadugtam a régi gépembe és minden rendben működik. Szerintetek mi lehet a baj? Hogy tudnám megcsinálni, hogy működjön? Bármilyen segítséget megköszönök.
Köszönöm!
Még egy utolsó kérdés: Szóval akkor nem baj, hogy a processzorban nincs igp, így is fog működni egy átalakítóval ugye? (nem értek a hardverhez, azért is fordultam hozzád/hozátok)
"Szóval akkor nem baj, hogy a processzorban nincs igp, így is fog működni egy átalakítóval ugye? "
Igen, de a HDMI-t a videokártyába dugd.
"Az szinte lehetetlen, hogy csak hdmi van rajta, kell legyen legalább egy dvi-d vagy display port legalább."
A lényegen nem változtat. Sajnos ha van is DVI, akkor sem az a DVI, amiről egy párszáz forintos átalakítóval lehet VGA-t csinálni. Ha pedig HDMI biztosan van, akkor jó ahhoz az átalakító. Az tény, hogy a HDMI-t és a DP-t könnyű összekeverni első ránézésre.
Még egy kérdés, csak mert nem találtam rá magyarázatot a google-n.
Azt írtad, hogy aktív hdmi-vga átalakító kell. Mit jelent pontosan az, hogy aktív? Ne haragudj, hogy értetlenkedek egyfolytában.
"Mit jelent pontosan az, hogy aktív?"
Azt, hogy van benne egy kicsi elektronika. Tényleg kicsi, észre sem veszed. A HDMI által kibocsátott feszültség táplálja, ez elég neki a digitális -> analóg átalakításhoz. Kínából lehet párszáz forintért rendelni időnként "csak drótozott" HDMI-VGA "átalakítót", de azon néhány céleszközön kívül használhatatlanok.
Kb ezt javasolnám:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!