Hogyan tudok telepíteni egy laptopra Windows xp-t? Úgy hogy jelenleg Windows 8.1 van rajta?
Próbáltam úgy hogy írtam ki rufussal pendrivra xp-t újrainditottam de, nem írta ki hogy "Usb bootolásról nyomjon meg egy gombot" asszem ezt szokta..
Windowson belül pedig a "Windows telepítése" gomb halvány.. Ne kérdezzétek hogy miért xp..
rufusnál válazd ki a legcy módot. ne uefi legyen.
mondjuk nagy eséllyel driverezni nem fogod tudni.
boot menüt nyisd meg f8-f1-f2 idk :D
telepíthetsz rá, de előfordúlhat, hogy már nincs win xp kompatibilis driver hozzá :)
Szia.
Illetve BIOS-ban a SATA módot ACHI-ről IDE-re állitsd át, (vagy integráld az XP telepitőjébe a SATA HDD ACHI driverjét) : [link]
Sok sikert. Üdv.
Az XP nem bootol megbízhatóan USB-ről. Egyszerűen amikor megjelent még a fasorba sem voltak olyan pendrive-ok, amikre ráment volna egy XP telepítő és ezt végül később sem implementálták, szóval a legjobb, ha kiírod CD-re.
Egyébként milyen laptopról van szó? Ha túl új, akkor driverek sem lesznek rá XP-hez, úgy pedig egy nagyon kiherélt rendszert kapsz. 2013 után gyártott laptopra már közvetlenül nem erőltetném az XP-t, bármilyen célról is legyen szó, virtualizálni pedig a legtöbb laptop gyenge.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!