A windows xp mennyi memoriát kezelni maximum?
A 32bites 4GB-ot, a 64bites 128GB-ot.
Google kereséssel gyorsabban megvolt mint amennyi idő alatt ezt a kérdést kiírtad, vagy épp én választ adtam neked rá
A 64-bites XP, Windows Sever 2003 alapokon nyugszik. Vagyis tulajdonképen annak egy butított változata. Nem tekinthető igazi XP -nek, amit szoftver 32-bitesen fut hibátlanul, nem biztos hogy ezen is fog.
A sima 32-bites meg 4 GB -ot ugyan kezel, de ebbe minden beletartozik aminek memóriája van. Tehát ha raksz bele egy 1 GB dedikált RAM -al rendelkező videokártyát, hiába van a gépbe amúgy 4 GB rendszer RAM fizikailag, nem fog látni belőle csak KB 2,9 GB -ot.
A 32 bites XP "papíron" 4 GB-ot, de a Windowsnál van az a bizonyos 3 GB-os korlát, azaz általában csak 3, vagy 3,5 GB-ot tud kezelni ténylegesen, de én már találkoztam olyannal is, amelyiknél 2 GB volt a maximum.
A Starter Edition pedig fél GB-ot kezel.
A 64 bites - mellesleg elég ritka - változat elvileg 128 GB-ig képes kezelni.
Így van, annyit ír ki. Ennek az az oka, hogy a 4gb memóriába beletartozik a Vram is. Szóval dedikált kártya esetén ha annak van egy 512-es memóriája, az ugyaúgy hozzámenne a 4gb ram-hoz és így már ki is futnál a keretből, ezért nem kezeli le a 4gb ramot.
A másik lehetséges ok, hogy integrált a kártya, így annak nincs saját grafikus memóriája, a neki szükséges memóriát a ram-ból csípi le, így az kevesebb lesz
#4 vagyok.
Most nem azért... de aki szerint "a válasz nem helyes", az kérem, indokolja meg, hogy melyik részével nem ért egyet!
Azt hiszem, elég sok számítógéppel volt már dolgom, hogy a fenti állításokat magabiztosan kijelentsem. Talán gondolkodni is kéne, meg utánajárni az információknak, mielőtt arra kezdtek masztizni, hogy nyomkodjátok a piros kezecskét. Értem én, hogy nektek erre áll fel, de próbáljatok meg egy kis agyat növeszteni...
#6 "dedikált kártya esetén ha annak van egy 512-es memóriája, az ugyaúgy hozzámenne a 4gb ram-hoz és így már ki is futnál a keretből"
Pfúbzmg...
Te is csak hallottál valamit, és idejöttél okoskodni, igaz?
Volt egy XP-s gépem. 4 GB RAMmal, és 1 GB-os dedikált VGA-val. Mennyi RAMot látott? Na, mennyit? 3,6 GB-ot. Valahogy ez a te számításoddal nem igazán jön össze.
Egyébként azért nem, mert a VGA memóriájának semmi köze az operatív tárhoz (RAM). Olyannyira nem, hogy közvetlenül előbbit el sem tudod érni, csak a grafikus kártyán (illetve hát a GPU-n) keresztül. Nem, hogy még címfolytonosan helyezekdnének el...
Minek ír az, akinek halvány f**gja sincs?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!