Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ryzen 3900X vagy i9 9900K...

Ryzen 3900X vagy i9 9900K lenne jobb videóvágáshoz?

Figyelt kérdés
Sok ideig a Ryzent szerettem volna, a magas magszám miatt, a viszonylag magas orajel miatt, de elbizonytalanodtam, mert Premiere Pro teszteken azt láttam hogy az Intel, nagyon kevéssel de jobban teljesit. És ezt egyáltalán nem értem hogy hogy lehetséges. L3 cache is sokkal nagyobb AMD-n, +4 mag +8 szál, csak az orajel alacsonyabb, de azt is fellehet huzni hivatalosan 4.6-ig ha jol tudom, de ennel magasabbra is mehetunk rendes hutovel. Szerintetek melyiket érné meg jobban megvenni? 4K-s h.264-es fájlokkal dolgoznék, munka szeruen tervezem csinalni majd a videovágást (ezért jól jöhet mentésnél az a +4 mag).

2020. márc. 23. 23:26
 1/7 anonim ***** válasza:
3900X simán elveri a 9900k videóvágásban és sok minden másban , nem értem miért nem vetted már meg a 3900xet
2020. márc. 23. 23:36
 2/7 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
A Ryzen.
2020. márc. 24. 00:49
 3/7 anonim ***** válasza:

Kizárólag Premiere hez semmivel sem jobb választás a 3900x mint egy 3800x - ha mást is akarsz csinálni akkor remek választás a 3900x. A CPU az egyik legbonyolultabb szerkezet ami létezik, két teljesen különböző procit(intel vs amd) nem lehet pár szám alapján összehasonlítani, hogy mekkora a cache, meg milyen órajelen jár teljesen mindegy ha a teljesítmény ott van(vagy épp nincs), ezt meg csak tesztekből tudod meg. 9900k-9700k-3700x-3800x-3900x mind 5-6 százalékon belül teljesítenek egymáshoz, az a jobb választás amelyik olcsóbb(mindent beleértve, platformköltségeket is), teljesítménybeli különbséget nem fogsz észrevenni.

"És ezt egyáltalán nem értem hogy hogy lehetséges."

Úgy hogy több szálon futó kódot írni nehéz, ezer éve fejlesztett szoftvert átírni úgy hogy minden működjön és több szálat használjon meg még nehezebb, és nem is lehet mindent hatékonyan több szálon futtatni - kilenc nő nem egy hónap alatt szül gyereket, vannak dolgok amiket nem lehet több magra szétosztani. Plusz amit nyersz a párhuzamosítással simán bukhatod a szinkronizálásnál, főleg egyszerűbb műveleteknél.

Premiere ben ma 8 mag felett nincs érdemi különbség(pl 64 magos threadripper pontosan ugyanúgy teljesít mint egy 32 magos, de ha lenne 16 magos(ugyanabból a generációból, 2xxx hez nem hasonlítom mert semmi értelme) akkor annál sem lenne gyorsabb), a plusz teljesítmény amit nyerhetsz annak köszönhető hogy HEDT platformon többnyire több memória csatornád van, nem az extra magoknak.

2020. márc. 24. 05:52
 4/7 anonim ***** válasza:
..mármint Premiere ben teljesítenek egymáshoz ilyen közel, nem általánosságban.
2020. márc. 24. 06:18
 5/7 anonim ***** válasza:
Ryzen, egyértelműen.
2020. márc. 24. 07:16
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm 3. a kifejtett választ, meg a többbieknek is. Igazából Premierehez, PS-hez, és GTA V-hez kellene, meg ugy basic taskokhoz. Fél milliot rászánok erre a buildra, most egy 300k-sal kihuztam 5 évig, de ez inkább balanced setup volt (CPU,GPU), azota már nem játszom igazán, csak GTAval néha, de szerintem ez felesleges info már, mivel azt gondolom egy 60-80k kategoriás proci is kimaxolja már, onnatol kezdve a GPU számit. Viszont a jövöben várhato (1-3 éven belul) hogy mégjobban lesznek optimizálva az alkalmazások 12 maghoz, igy szerintem a 3900x jobb választás lenne. Szerintetek? Most is egy minimum 5 évet kiszeretnék huzni a géppel (mert a mostaninál már pár éve azért érzodik hogy kezd elavulni, bar még mindig átlagnal jobb gépem van)
2020. márc. 24. 12:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Jól gondolod :)
2020. márc. 26. 06:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!