Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet a laptopom baja?

Mi lehet a laptopom baja?

Figyelt kérdés
Tegnap teljesen lefagyott, ezért hosszan nyomva a kikapcsoló gombot kikapcsoltam. Viszont azóta ha bekapcsolom, akkor a laptop elindul, a led is világít a bekapcsoló gombon, de a képernyő fekete marad, illetve a billentyűzetem és az egerem nem kezd el világítani, magyarul nem kapcsolnak be. Csinált már ilyet, de ott pár óra kikapcsolva hagyás után bekapcsolt a képernyő, viszont mostmár tegnap este óta nem kapcsol be. Egyébként egy 4 éves HP Pavilion laptopom van, a pontos típusát nem tudom. Mi lehet a baja?

2020. márc. 21. 10:36
 1/4 anonim ***** válasza:

elég sok gondja lehet, leégett valami az alaplapon, tönkre ment benne a HDD (merevlemez), vagy csak simán el van tömődve minden légszűrő és a hűtőpaszta is kiszáradt, ezért pillanatok alatt felhevül és lenyomja a teljesítményt.

Mivel 4 éves, garancia már nincs rá. Érdemes szétszedni, teljesen kipucolni, lepucolni a régi pasztát és újrapasztázni a hűtőventilátor és a processzor közti részt. Ha nem értesz hozzá vagy félsz hogy elrontod, notebook szervizek 5-8 ezerért ezt megcsinálják, általában 1-2 napos határidővel (bízva abban, hogy nem zárt be koronavírus miatt egyenlőre).

Kérhetsz teljes rendszer ellenőrzést is, megnézik miért nem indul, mi a baja (leégett alkatrész, hdd, stb).

2020. márc. 21. 10:44
 2/4 A kérdező kommentje:
Reggel szét akartam szedni, de egy ponton nem akart szétjönni, szétfeszíteni meg nem akartam. Egyébként nem nagyon értek hozzá.
2020. márc. 21. 10:53
 3/4 anonim ***** válasza:

azért nem jött szét, mert jó eséllyel benne hagytál egy csavart.

Régebbi HP-knál még külön ablak volt memória és HDD cserére és gyakran ezeket felnyitva még találsz benne csavart, ami rögzíti a keretet.

2020. márc. 21. 11:58
 4/4 A kérdező kommentje:
Az összes csavart kiszedtem, de nem jött szét.
2020. márc. 21. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!