11/14 anonim válasza:
Mit nem ertesz kerdezo? Vannak nem, angol, magyar stb nyelvu billentyuzetek, de mindeniken ugyanannyi gomb van, szabvany szerint gyartjak. Most csak a magyarra nem csinalnak egy 8 gombbal tobbet tartalmazo billentyuzetet a kettos betuknek
12/14 anonim válasza:
Programozóként határozottan elutasítom a cs karaktert. Éppen eleget szívunk az ékezetes karakterek helyes megjelenítésével. Ha rajtam múlna, még azokat is eltörölném, és azok helyett is kettőzött (á -> aa), illetve kettős (ö -> oe) betűket vezetnék be.
13/14 anonim válasza:
Én viszont -mivel lekvár forgalmazóként dolgozom- a "dzs" karaktert hiányolom. Magyar vagyok, így a "jam" szó számomra nem mond semmit...
14/14 anonim válasza:
A koreaiak, kínaiak és japánok se csinálnak külön billentyűzetet az x ezer írásjelükre...
Ekkora hülyeséget...
Amikor írsz kézzel is külön külön le kell írnod. Billentyűzeten alig 0.5 másodperc leütni a "cs"-t, ember...
Értelmes, technikát használó személy pedig nem egy ujjal pötyögi a betűket, rutinos pedig nem is nézi a billentyűt, hanem a monitoron a szeme és követi azt, hogy mit ír.
Egyetlen egy magyarul tanuló ismerősömnek fel se merült ilyen kérdés a fejében "hé, miért nincs "cs" a billentyűzeteteken?" XD
Plusz: Nem igen van olyan sok szavunk, ahol az adott szóban a "c" és "s" külön betűt alkot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!