Audio Technica AT2020 mikrofonhoz milyen (nem asztali) állványt érdemes venni?
Szerintem valamelyik gémes állványt érdemes, mert gondolom stúdió jellegű felvételhez kellene.
Az egyenes állványok inkább dinamikus mikrofonokhoz valók.
Nekem egy RockStand van és tökéletes, kellően stabil, jól irányítható és a valóságban profibb a kinézete, mint a képen, ráadásul nem is túl drága.
Én speciel pók és popfilter nélkül használom, mert főleg akusztikus gitárok felvételére használom, de énekre is jó így, hiszen a mikrofon érzékenysége következtében nyugodtan lehet 30-50 cm távolságból énekelni és nem fontos pontosan a mikrofon irányába, hogy a szélzajok jelentkezzenek, ugyanis a filter tompít is valamennyit, nélküle tisztább a felvétel.
Az akusztikus hangszer felvételére ez a mikrofon - bármilyen jó is - magában nem tökéletes, de sztereóban egy magas hangokra érzékeny mikrofonnal együtt, amelynek hangnyomását később felére lekeverem és az AT2020-nál mélyvágást alkalmazok, nagyon jó Neumannos hatást lehet kihozni, addig a határig, amíg a hely akusztikus hatásai érvényesülnek - de az már nem a mikrofonok problémája.
Neked is javaslom a magas hangokra kihegyezett másik mikrofont - különösen női hangtartományban - és a mélyvágást is, kimérve az énekes hangtartományát, mert az AT 2020 mélyben túlteljesít és a szükségtelen mélyfrekvenciákat érdemes kiszűrni, mivel ha az ének ott nem jelenik meg, akkor legfeljebb felesleges zajt rögzítesz azokon a frekvenciákon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!