Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Vettem egy 144Hz-es monitort,...

Vettem egy 144Hz-es monitort, de a Windows csak 75Hz-et enged?

Figyelt kérdés

Az NVIDIA Control Panelben nem enged 75 Hz feletti értéket.

Az eszközkezelőben Generic PnP Monitornak nevezi, és a driver date 2006-os, még ha azt is jelzi, hogy up to date.

2020. márc. 12. 15:07
 1/9 A kérdező kommentje:
DisplayPort kábelt használok, és a videókártyám egy GTX 970-es.
2020. márc. 12. 15:08
 2/9 P.O.C. ***** válasza:
55%

Hát pedig minden adott hozzá. Bíráld felül a Windowst akkor. Az alábbi program segít benne.

[link]

2020. márc. 12. 15:21
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem ismeri fel a driver. Ha tudod, frissítsd.
2020. márc. 12. 17:18
 4/9 A kérdező kommentje:
Leszedtem egy .cat, .icm, .inf fájlokat tartalmazó zipet a gyártótól, és a .inf-el manuálisan frissítettem, most már az eszközkezelőben a monitorom neve van. De még mindig csak 75 Hz.
2020. márc. 12. 17:41
 5/9 A kérdező kommentje:

Lehetséges, hogy a kábel, amit adtak a monitorhoz, az régebbi DisplayPort szabványú, és az még nem támogatja a 144 Hz-et?

Abból indulok ki, hogy nem, mert ha valaki 144 Hz-es monitort vesz, akkor feltehetőleg 144 Hz-en akarja használni :D

De van rá esély?

2020. márc. 12. 17:47
 6/9 A kérdező kommentje:
Oh, a videókártyám display port 1.2-es. Lehet hogy az nem bírja?
2020. márc. 12. 17:52
 7/9 P.O.C. ***** válasza:

Az a gyártónak hatalmas öngól lenen ha olyan kábelt mellékelnének a monitorhoz, amivel nem lehet kihasználni a monitor képességeit. Ez teljesen kizárt.

A DP 1.2 meg támogatja az 1080p@144 Hz -et erre mérget vehetsz, nekem is olyan van, minden megy vele még a G-Sync is.

Megnéztem egy GTX 970 adatlapját, ahol szintén DP 1.2 verziót írnak.

Tehát a a kártya szintén támogatja az 1080p@144 Hz -et.

[link]

Még hardveres oldalról azt tudom elképzelni, hogy nem túl jó minőségű vagy selejt kábelt kaptál, ami nem bírja az 1.2 -es verzióhoz szükséges sávszélességet.

Ezt egy kölcsönkért DP kábellel kizárhatod vagy megerősítheted. De szerintem szoftveres oldalról lesz valami baj.

Én azt csinálnám elsőnek, hogy törölném a VGA drivert. DDU -vel letakarítanám ami utána maradt, és felraknám a legújabb Nvidia drivert.

2020. márc. 12. 18:37
 8/9 A kérdező kommentje:

Rendben, majd kipróbálom, köszi :)

Mellékesen: 1440p-n vagyok, de az 1080p-nél se látok 144hz-t.

2020. márc. 12. 20:54
 9/9 A kérdező kommentje:

DDU-val letöröltem, restartoltam, majd egy clean installal felraktam a legfrissebb gpu drivert, majd a monitor .inf-jét megint beállítottam monitor drivernek.

De még mindig csak 75 Hz van. :\

Nem tudom honnan szerezhetnék csere kábelt.

2020. márc. 12. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!