Vettem egy 144Hz-es monitort, de a Windows csak 75Hz-et enged?
Az NVIDIA Control Panelben nem enged 75 Hz feletti értéket.
Az eszközkezelőben Generic PnP Monitornak nevezi, és a driver date 2006-os, még ha azt is jelzi, hogy up to date.
Hát pedig minden adott hozzá. Bíráld felül a Windowst akkor. Az alábbi program segít benne.
Lehetséges, hogy a kábel, amit adtak a monitorhoz, az régebbi DisplayPort szabványú, és az még nem támogatja a 144 Hz-et?
Abból indulok ki, hogy nem, mert ha valaki 144 Hz-es monitort vesz, akkor feltehetőleg 144 Hz-en akarja használni :D
De van rá esély?
Az a gyártónak hatalmas öngól lenen ha olyan kábelt mellékelnének a monitorhoz, amivel nem lehet kihasználni a monitor képességeit. Ez teljesen kizárt.
A DP 1.2 meg támogatja az 1080p@144 Hz -et erre mérget vehetsz, nekem is olyan van, minden megy vele még a G-Sync is.
Megnéztem egy GTX 970 adatlapját, ahol szintén DP 1.2 verziót írnak.
Tehát a a kártya szintén támogatja az 1080p@144 Hz -et.
Még hardveres oldalról azt tudom elképzelni, hogy nem túl jó minőségű vagy selejt kábelt kaptál, ami nem bírja az 1.2 -es verzióhoz szükséges sávszélességet.
Ezt egy kölcsönkért DP kábellel kizárhatod vagy megerősítheted. De szerintem szoftveres oldalról lesz valami baj.
Én azt csinálnám elsőnek, hogy törölném a VGA drivert. DDU -vel letakarítanám ami utána maradt, és felraknám a legújabb Nvidia drivert.
Rendben, majd kipróbálom, köszi :)
Mellékesen: 1440p-n vagyok, de az 1080p-nél se látok 144hz-t.
DDU-val letöröltem, restartoltam, majd egy clean installal felraktam a legfrissebb gpu drivert, majd a monitor .inf-jét megint beállítottam monitor drivernek.
De még mindig csak 75 Hz van. :\
Nem tudom honnan szerezhetnék csere kábelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!