Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Céghez kerülő, aktiválatlan...

Céghez kerülő, aktiválatlan számítógépeken milyen védelem van?

Figyelt kérdés

Új számítógépeket és laptopokat (is) tárolunk a raktárunkban egy nagy cégnél.

Az IT-sok azt mondták,hogy olyan lopás elleni védelem van rajtuk,hogy ha az első bekapcsolásnál nem adsz meg egy bizonyos kódot,akkor a számítógép szétégeti az alaplapot,így lopás esetén a tolvajon nem tudják semmi hasznát venni a gépnek.

Én nem hallottam még ilyen megoldásról.Tényleg létezik ilyen?Egyáltalán védik valahogy ezeket a gépeket a lopástól?

Nincs semmi "rossz" gondolatom,pusztán érdekelne,hogy tényleg van-e ilyen,vagy csak kihasználták a tudatlanságom és átvertek.

2020. márc. 11. 19:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szétégeti az alaplapot? Nem vagyok jártas az ilyen IT céges dolgoknál.. Viszont már elég régóta foglalkoztatnak a számítógépek, laptopok. Ekkora butaságot én még nem hallottam. Elnézést, ha netán tévednék és volna ilyen, hogy szoftveresen porrá lehet égetni egy alaplapot, de.. Én kimerem jelenteni, hogy ilyen nincs!
2020. márc. 11. 19:52
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
átvernek, gondolom nem a NASA nál dolgozol :D mégis mit gondoltál? van ilyen? xD
2020. márc. 11. 19:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
teljesen elméletileg mondom, ha elvinnél egyet és a helyszinen nem kapnak el és nem vesz fel semmiféle kamera akkor használhatod nyugodtan nem fogják tudni nincs semmi szétégetés, meg nyomkövető sem benne, de csak elméleti sikon mondom
2020. márc. 11. 19:54
 4/7 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

"Egyáltalán védik valahogy ezeket a gépeket a lopástól?"

Elég, ha csak az ért hozzá, akinek kell, a többiek bekajálnak bármit.

2020. márc. 11. 21:18
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A laptop az sorozatgyártmány, ugyanaz a cucc, amit mindenki más is vesz. Ahhoz, hogy ilyen extra fícsörök legyenek benne, a cégednek igencsak mélyen a zsebébe kéne nyúlnia. Mármint, gondolod hogy egy laptopgyártó cég csak úgy a két szép szemedért teljesen/részben átszabja az adott sorozatgyártmány terveit és neked külön készít olyat, ami képes az általad említett dolgokra?

A szoftveres megoldás meg már megint más, de megint csak ott vagyunk, hogy ezek a laptopok legrosszabb esetben is op. rendszer nélkül érkeznek be, vagy a vevő igényei szerint akár előretelepített Windows-al. EXTRA dolognak kell történnie, hogy ilyen szoftveres fícsör elérhető legyen, a gyártónak elő kell telepítenie azt. Szerinted az extra megfizetése nélkül megtennék? Spoiler alert, nem. Alap esetben meg ugye mind tudjuk, hogy ilyen szoftveres/hardveres fícsör nincs beépítve egy mai modern sorozatgyártott laptopba.

2020. márc. 11. 21:22
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Laptopokat a cégek info osztályán állítják be biztonságosra:

- bios jelszót adnak meg (külön admin külön usernek) (nincs cmos reset laptopon így nem törölhető)

- HDD/SSD-t a biosban megadott ATA-jelszóval titkosítják. Így ha kiveszi valaki a gépből a lemezt akkor az nem olvasható, nem törölhető, nem formázható, semmit se tudsz vele kezdeni..

Azaz a lopott gép egyetlen része sem értékesíthető, adatszivárgás sincs..

De nem robban fel bekapcsoláskor.. ;)

2020. márc. 11. 22:16
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nincs szététegés, az ITs csak szivatott téged :)
2020. márc. 11. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!